«Η πορεία μας είναι στην Ε.Ε.»

«Η πορεία μας είναι στην Ε.Ε.»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ιστορική φράση του Κων. Καραμανλή «ανήκομεν εις την Δύσιν» υιοθέτησε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλους όσοι ενδεχομένως απεργάζονται ή έστω δεν αποκλείουν άλλα ενδεχόμενα. Με αφορμή την ορκωμοσία των νέων διπλωματικών ακολούθων στο υπ. Εξωτερικών, ο κ. Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η πορεία μας είναι μέσα στην Ε.Ε., μέσα στην Ευρωζώνη… θα παραμείνουμε και θα αγωνισθούμε με τους ευρωπαϊκούς λαούς για να βρει η Ε.Ε. ξανά τις ρίζες από τις οποίες ξεκίνησε και για τις οποίες ιδρύθηκε».

Η παρέμβαση του κ. Παυλόπουλου είναι, προφανώς, σε άμεση συνάρτηση με την εν εξελίξει διελκυστίνδα μεταξύ Αθήνας και εταίρων, ωστόσο μοιάζει να απευθύνεται κυρίως προς το εσωτερικό της χώρας, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς σε όσους βλέπουν στηρίγματα της Ελλάδας εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας. «Η πολιτική μας, και ιδίως η εξωτερική, είναι πολυδιάστατη… όμως, αυτές οι πολλές διαστάσεις προκύπτουν από τη δύναμη που αντλούμε να ανήκουμε στον δυτικό κόσμο, ο οποίος οφείλει αυτή τη στιγμή να πορευθεί έτσι ώστε να εμπεδώσει στον κόσμο τα δύο μεγάλα αγαθά, τα οποία μόνο αυτός ο κόσμος έχει τη δύναμη να διασφαλίσει: τη δημοκρατία και την ειρήνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή