Τα μέτρα της ελληνικής πρότασης και η κοστολόγησή τους

Τα μέτρα της ελληνικής πρότασης και η κοστολόγησή τους

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών είναι τα 7,3 δισ. ευρώ από τα 7,9 δισ. ευρώ της πρότασης που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους πιστωτές της χώρας (δηλαδή το 93% της δημοσιονομικής προσαρμογής). Το γεγονός αυτό είναι και το αδύνατο σημείο της πρότασης, σύμφωνα με τους δανειστές.

Στη διάθεση της «Κ» βρίσκεται το κείμενο της ελληνικής πρότασης προς τους θεσμούς, η οποία περιλαμβάνει τον πίνακα με τα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση και η κοστολόγησή τους.

Συγκεκριμένα, στην ελληνική πρόταση προβλέπονται μέτρα ύψους 7,9 δισ. για το 2015 και το 2016 και η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εισπράξει 680 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους από τον ΦΠΑ και ακόμη 665 εκατ. ευρώ από τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και τις αυξήσεις εισφορών σε συνταξιούχους.

Τα μέτρα της ελληνικής πρότασης και η κοστολόγησή τους-1

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για τον λογαριασμό 7,9 δισ. μέτρων που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση, τις αυξήσεις στο ΦΠΑ και την «καταιγίδα» στο ασφαλιστικό με μειώσεις συντάξεων και αύξηση των εισφορών στο αυριανό φύλλο της «Κ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή