Ενημέρωση Κ.Ο. ΑΝΕΛ από τον κ. Π. Καμμένο

Ενημέρωση Κ.Ο. ΑΝΕΛ από τον κ. Π. Καμμένο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ζεστή» την κοινοβουλευτική του ομάδα, ενόψει εξελίξεων, επιδιώκει να κρατήσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος ενημέρωσε για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, τους βουλευτές του κόμματός του.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για την «τελική πρόταση» της ελληνικής πλευράς προς τους θεσμούς, χωρίς πάντως να αποκλείσει παραμετρικές αλλαγές, ενώ επιχείρησε να καθησυχάσει και τα σενάρια περί πτώχευσης και Grexit, σημειώνοντας ότι εφόσον διαφανεί, ήδη από σήμερα, η προοπτική συμφωνίας, δεν θα υπάρξει ζήτημα με τις οφειλές προς ΔΝΤ. Το ίδιο, άλλωστε, διεμήνυσε και εκ μέρους του Ταμείου ο εκπρόσωπος Τζ. Ράις. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επικεντρώθηκε στη διαφαινόμενη απόφαση της ελληνικής πλευράς να μην καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στις βελτιώσεις που, όπως είπε, έχουν επέλθει ως προς τον ΦΠΑ σε τομείς όπως ο τουρισμός, η εστίαση ή το αγροτικό εισόδημα.

Σύμφωνα με βουλευτές του κόμματος, το κλίμα παραμένει θετικό, ενώ, κατά πληροφορίες, τις εντυπώσεις έκλεψε ο κ. Κ. Ζουράρις, ο οποίος απερχόμενος δήλωσε προς τον κ. Καμμένο ότι του δίνει λευκή εξουσιοδότηση για τους χειρισμούς του. Στελέχη των ΑΝΕΛ αφήνουν να εννοηθεί ότι το κόμμα θα κινηθεί συγκροτημένα έναντι της όποιας εξέλιξης και συμφωνίας, ενώ ανάλογες διαβεβαιώσεις φέρεται να έχει δώσει ο κ. Καμμένος και προς τον κ. Τσίπρα, στις επαφές που είχαν οι δύο αρχηγοί τις τελευταίες ημέρες. Αλλωστε, η στάση των 13 βουλευτών των ΑΝΕΛ αποτελεί το κρίσιμο μέγεθος σε περίπτωση αντιδράσεων από βουλευτές της συμπολίτευσης, που θα καταδείξει εάν η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα αντέξει το βάρος μιας συμφωνίας.

«Η ελληνική πλευρά κατέθεσε τις τελευταίες προτάσεις της και πλέον η μπάλα έχει φύγει από το δικό μας το γήπεδο και βρίσκεται στο γήπεδο των θεσμών και των Ευρωπαίων ηγετών», επισήμανε, εξάλλου, ο υφ. Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στην αντιπολίτευση: «Δεν χρειάζεται να πας στο εξωτερικό, για να κάνεις τα “παιχνίδια” σου. Τα κάνεις και από την Ελλάδα. Και τόσο καιρό από την Ελλάδα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ευθυγραμμίζονταν με τις άγριες διαθέσεις και προτάσεις της άλλης πλευράς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή