ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Αφρονες επιλογές που εξωθούν την χώρα σε περιπέτειες

Καραμανλής: Αφρονες επιλογές που εξωθούν την χώρα σε περιπέτειες

Δημόσια παρέμβαση ευθέως επικριτική για την επιλογή της κυβέρνησης περί δημοψηφίσματος πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας ότι τα «πιο ζωτικά συμφέροντα του έθνους, επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης».

«Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού. Άφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες», αναφέρει ολόκληρη η δήλωσή του.

Εν τω μεταξή τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στον απόηχο της πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι δύο άνδρες συνομίλησαν μετά τα μεσάνυχτα χθες, ανταλλάσσοντας εκτιμήσεις για τις εξελίξεις και συμφωνώντας απολύτως τόσο επί της στάσης της Ν.Δ. (Ναί στην Ευρώπη) όσο και επί της πολιτικής και επικοινωνιακής τακτικής που θα ακολουθηθεί, να αναλάβει δηλαδή η Ν.Δ. την ευθύνη εκπροσώπησης του ευρωπαϊκού μετώπου στην πολιτική μάχη που έπεται.

Της δήλωσης Καραμανλή προηγήθηκε ένα μπαράζ πιέσεων προς τον πρώην πρωθυπουργό, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί παρά να είναι ο ίδιος που θα μπει στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Σημαντικός αριθμός εν ενεργεία βουλευτών, ιστορικών στελεχών της Ν.Δ. και όχι μόνον είχαν απευθυνθεί στον κ. Καραμανλή προκειμένου να πραγματοποιήσει την παρέμβασή του.