ΠΑΣΟΚ: «Οχι» σε δημοψήφισμα, «ναι» στην Ευρώπη

ΠΑΣΟΚ: «Οχι» σε δημοψήφισμα, «ναι» στην Ευρώπη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόταση της κ. Φώφης Γεννηματά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα, ενώ απευθύνει πρόσκληση στους πολίτες να ψηφίσουν «Ναι στην Ευρώπη» την επόμενη Κυριακή.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε επίσης, ότι θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε να μην πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα, καθώς αποτελεί μια κίνηση εξ’ ορισμού άκρως διχαστική.

Η κ. Γεννηματά, είπε στους βουλευτές του κόμματος ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ωστόσο, επισήμανε ότι ένα δημοψήφισμα για να γίνει σωστά χρειάζεται χρόνο, ώστε οι Έλληνες να μάθουν τι ψηφίζουν, χωρίς τα πλαστά διλήμματα που τίθενται από την κυβέρνηση. «Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, η χώρα θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε αδιέξοδο», είπε η κ. Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζει την πρόταση των δανειστών με αυτό τον τρόπο αλλά την στρατηγική και ιστορική επιλογή της χώρας να παραμείνει στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άλλωστε, όπως είπε, το δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση είναι αν θα πρέπει να εγκριθεί ένα πακέτο 8,5 δις των δανειστών ή το δικό της, εξίσου σκληρό πακέτο, με 8 δις ευρώ υφεσιακών μέτρων. Και εκτίμησε ότι τα προβλήματα θα παραμείνουν και για την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος.

Στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε και ο τέως πρόεδρός του κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος, ανέλυσε, μεταξύ άλλων τα κωλύματα συνταγματικής νομιμότητας που διέπουν την κυβερνητική πρόταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή