Ν.Δ.: Επιτροπή εκλογικού αγώνα

Ν.Δ.: Επιτροπή εκλογικού αγώνα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συναγερμό θέτει τον κομματικό της μηχανισμό η Νέα Δημοκρατία ενόψει της καθοριστικής μάχης της Κυριακής, με το βλέμμα, ωστόσο, να στρέφεται και στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα υπάρξουν από Δευτέρα.

Στη Συγγρού, έπειτα από σειρά συσκέψεων τα τελευταία 24ωρα, χαράχθηκε μία διπλή γραμμή: το κόμμα, και προσωπικά ο κ. Αντώνης Σαμαράς, θα ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς της, την ίδια στιγμή που, παρά τη στήριξη που προσφέρει, θα αποφύγει να «καπελώσει» με οποιονδήποτε τρόπο την Επιτροπή για το «Ναι» και τις κινήσεις πολιτών και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται ενεργά προς αποφυγή μιας ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη.

Ο κ. Σαμαράς προχώρησε χθες, με τον ίδιο μάλιστα επικεφαλής, στη συγκρότηση Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα (συμμετέχουν οι Μ. Βαρβιτσιώτης, Μ. Δασκαλάκης, Μ. Κεφαλογιάννης, Επ. Λεκέας, Ευ. Μεϊμαράκης και Ανδ. Παπαμιμίκος) η οποία, για πολλούς, δεν έχει ως ορίζοντα μόνον το δημοψήφισμα της Κυριακής. Και τούτο διότι, παρά την αισιοδοξία που υπάρχει για την τελική επικράτηση του «Ναι» την Κυριακή, στη Συγγρού εκτιμούν ότι, σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του βρίσκονται προ αδιεξόδου με τις εξελίξεις, από τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης –που όμως μπορεί να υπάρξει μόνον με ανοχή βουλευτών της σημερινής συμπολίτευσης– μέχρι και τις εκλογές να είναι ανοικτές.

Βασική προτεραιότητα, ωστόσο, της ηγεσίας της Ν.Δ. και όλων των κορυφαίων στελεχών –καθείς με τον τρόπο που μπορεί– είναι η αποτροπή μιας μη αναστρέψιμης εξέλιξης στο ελληνικό ζήτημα. Ο κ. Σαμαράς που έχει εντείνει τις επαφές του εντός και εκτός συνόρων προς αναζήτηση λύσεων, προχώρησε χθες, με δήλωσή του, σε νέες προειδοποιήσεις για το διακύβευμα της Κυριακής. «Οχι στο δημοψήφισμα θα ισοδυναμούσε με όχι στο ευρώ και στην Ευρώπη» επέμεινε, εξηγώντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στη μη καταβολή συντάξεων και τελικά μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απώλεια αγροτικών επιδοτήσεων, αλλά και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, κεφαλαίων αντιμετώπισης της ανεργίας του ΟΑΕΔ και άλλων προγραμμάτων όπως τα Erasmus. Ο ίδιος επέμεινε να διαλύσει τον μύθο που οικοδομείται για ελάφρυνση των δανείων του Δημοσίου και των ιδιωτών από μία «ευρωέξοδο». Παράλληλα, πάντως, με το διακύβευμα, όλα τα προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ. επιδιώκουν να φωτίσουν και όλες τις θετικές παραμέτρους της διατήρησης της ευρωπαϊκής ταυτότητας της χώρας αλλά και να ερμηνεύσουν τις τελευταίες κινήσεις του πρωθυπουργού. Μεταξύ αυτών και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη που χθες σχολίασε ότι «δεδομένου πως όταν ζητάς λεφτά δεν βγαίνεις να λες ότι θα σου στείλω ένα περήφανο όχι, ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει ηρωική έξοδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή