ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σουφλιάς: Διπλό λάθος το «όχι» σε ένα λάθος δημοψήφισμα

soyflias-diplo-lathos-to-ochi-se-ena-lathos-dimopsifisma-2091439

Σαφή θέση υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής λαμβάνει και ο κ. Γιώργος Σουφλιάς, κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος αναγνωρίζει λάθη τόσο από τις ελληνικές κυβερνήσεις όσο και από την εμμονή των εταίρων στη λιτότητα, υπογραμμίζοντας πάντως ότι δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η θέση της Ελλάδας στον πυρήνα της Ε.Ε.

Ο πρώην Υπουργός δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τον κίνδυνο διχασμού, καλώντας κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να εργαστούν την επομένη του δημοψηφίσματος από κοινού.

Η πλήρης δήλωση του κ. Γ. Σουφλιά, έχει ως εξής:

Το «ΟΧΙ» μάλιστα μπορεί να επιφέρει ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα μας .

Το «ΟΧΙ» φοβάμαι ότι δεν θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης αλλά αντιθέτως θα δημιουργήσει κλίμα έντονα εχθρικό με πιθανές επιπτώσεις στη θέση μας στην Ε.Ε.

Η θέση της Ελλάδος είναι στον πυρήνα της Ε.Ε και πρέπει να παραμείνει για πάντα αδιαπραγμάτευτη. Η Ε.Ε παρά τις αδυναμίες της και τις σκοπιμότητες που την διατρέχουν είναι η ευρύτερη οικογένειά μας και είναι η ομπρέλα για την πρόοδο και για την ασφάλεια της χώρας. Τη μεγάλη αυτή κατάκτηση της Ελλάδος δεν πρέπει να την διακινδυνεύσουμε.

Το λάθος δημοψήφισμα είναι εθνική ανάγκη να καταλήξει σε σωστό αποτέλεσμα: το «ΝΑΙ».

Για να φτάσουμε ως εδώ έγιναν λάθη από όλες τις κυβερνήσεις αλλά και από την Ευρωπαϊκή ηγεσία μετά την εκδήλωση της κρίσης.

Δυστυχώς, δεν επιτευχθηκε συμφωνία και αυτό οφείλεται στις ιδεοληψίες μελών της κυβέρνησης και την έλλειψη ρεαλιστικής στρατηγικής της αλλά και στις σκοπιμότητες και στις εμμονές ηγετών της Ευρώπης στη σκληρή λιτότητα που αποδείχθηκε λανθασμένη.

Γι΄αυτό, κυβέρνηση και αντιπολίτευση με γενναιότητα μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες Εθνικής συνεννόησης για να βγούμε από το αδιέξοδο. Τέλος, για να αποφύγουμε την πυροδότηση του διχασμού του λαού μας πρέπει όλοι να δείξουν αυτοσυγκράτηση …και σεβασμό στην αντίθετη γνώμη.