Καμίνης: Αντιμετωπίζουμε άμεσα εθνική καταστροφή

Καμίνης: Αντιμετωπίζουμε άμεσα εθνική καταστροφή

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Σταθερός, αποφασιστικός και ενωτικός, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου με προσκεκλημένους τους ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Αθήνα για να καλύψουν τις πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Γ. Καμίνης, συγκροτημένος, ψύχραιμος, με άριστα αγγλικά, είχε οργανωμένη τη σκέψη του σε δύο πόλους: αφενός, να καταδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης και να τονίσει την ανάγκη υπερψήφισης του ΝΑΙ και, αφετέρου, να λειτουργήσει στον αντίποδα του πρωθυπουργού, προβάλλοντας επιμόνως την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας, λέγοντας ότι ο διχασμός που τεχνηέντως καλλιεργήθηκε έχει καταστροφικές συνέπειες.

«Σε αυτή τη γωνία της Ν.Α. Ευρώπης, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να είναι κανείς απομονωμένος», είπε, επιστρέφοντας συχνά και με ποικίλες αφορμές στον γεωπολιτικό παράγοντα. «Αντιμετωπίζουμε οικονομική και εθνική καταστροφή», είπε σε δημοσιογράφους από διάφορες χώρες (Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Καναδάς, Ρωσία, η προέλευση όσων υπέβαλαν ερωτήσεις). «Μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, αποφασίσαμε να παρέμβουμε και να εξηγήσουμε στον κόσμο με τρόπο νηφάλιο τι ακριβώς συμβαίνει».

«Από νομικής απόψεως, το δημοψήφισμα γελοιοποιεί τη χώρα μας. Πέραν του ότι το δημοψήφισμα ήταν η χειρότερη δυνατή ιδέα, δημιουργεί επιπλέον σύγχυση, ενώ ένα δημοψήφισμα πρέπει να έχει ένα απλό και κατανοητό ερώτημα. Θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα, και αυτό είναι πολύ σοβαρό. Είμαστε τμήμα της Ε.Ε. για 34 χρόνια, απολαμβάνοντας μια καλύτερη ζωή, και αυτό θέλουμε να ισχύει και για τις επόμενες γενιές. Η Ελλάδα είναι κομμάτι της Νότιας Ευρώπης και δεν θέλω να τη δω να γίνεται κομμάτι της Βόρειας Αφρικής».

Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε εμπεριστατωμένη απάντηση σε κάθε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου, ακόμη και όταν δέχθηκε ερώτηση για τα αποθεματικά του δήμου. «Μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς πρόβλημα για τους επόμενους δύο μήνες». Θεώρησε αναγκαίο να διευκρινίσει πως «δεν είναι η Ευρώπη που έκλεισε τις τράπεζες. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Βεβαίως, οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν αναφέρονται στον ελληνικό λαό. Καταλαβαίνω ότι είναι απογοητευμένοι από τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αυτή η απογοήτευση δεν πρέπει να επεκτείνεται στους πολίτες. Ο ελληνικός λαός είναι ένας περήφανος λαός που έχει υποφέρει πολλά. Βεβαίως, πρέπει να αναλάβουμε και ως λαός τις ευθύνες μας και να οργανώσουμε επιτέλους έναν δημόσιο διάλογο για το τι πήγε τόσο στραβά. Και με ψυχραιμία να δούμε πώς μπορούμε να επανεκκινήσουμε τη χώρα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι την επομένη του δημοψηφίσματος και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα πρέπει ο πρωθυπουργός να συγκροτήσει εθνική αντιπροσωπεία με εκπροσώπους από όλα τα κόμματα πλην Χ.Α. και να μεταβούν στις Βρυξέλλες. «Πρέπει να απομονώσουμε τον διχασμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή