Αναμονή στο γαλάζιο ΑΤΜ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ουρά του γαλάζιου ΑΤΜ για την αρχηγία, η αναμονή είναι μακρά. Ο πρώτος στη σειρά, ο Β. Μεϊμαράκης, σαν τους τύπους που βγάζουν με πέντε κάρτες εξηντάρια, δεν μοιάζει διατεθειμένος να φύγει σύντομα. Και πίσω του, η ουρά όλο και μακραίνει.

Πρώτος πρώτος έχει προλάβει σαν τους συνταξιούχους να πιάσει θέση από τα ξημερώματα ο Π. Τατούλης: μπορεί να τον διέγραψαν από τη Ν.Δ., αλλά εκείνος νιώθει πολύ κοντά στους ψηφοφόρους και το ΑΤΜ. «Βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή», λέει, χωρίς κανείς να τον ρωτήσει. Μόλις ακούει να μιλούν για την αρχηγία, «θα μπορούσα κι εγώ να το σκεφτώ!» πετιέται ο Ν. Δένδιας, τον οποίο σπρώχνει διακριτικά ο Μ. Βορίδης: «όλοι μπορούν να είναι υποψήφιοι», λέει εκείνος. «Κάθε πράγμα στον καιρό του», συμφωνεί πίσω από τον ώμο του ο Ν. Κακλαμάνης, ενώ η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου δυσανασχετεί: «δεν είναι ώρα γι’ αυτά. Οταν έρθει η ώρα, θα δούμε». Στα μετόπισθεν της σειράς, λίγο πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και λίγο μπροστά από τον Απ. Τζιτζικώστα, οι γαλάζιοι rookies, Ολ. Κεφαλογιάννη και Β. Κικίλιας, διαγκωνίζονται σιωπηλά, ενώ ο Ευ. Στυλιανίδης παραμονεύει, ελπίζοντας να τον βάλει ο Κ. Καραμανλής εμβόλιμο, όπως κάναμε παιδιά στο κυλικείο του σχολείου. Και από το Μαρούσι, ο Γ. Πατούλης έρχεται με φούρια, να προλάβει κι εκείνος να τρυπώσει.

Από την Κυριακή και μετά, βλέπετε, που ο Α. Σαμαράς άνοιξε το ΑΤΜ της αρχηγίας, όλοι ψάχνουν πώς θα κλέψουν τη σειρά. Οι… συνταξιούχοι στη διεκδίκηση της ηγεσίας, μάλιστα, η Ντ. Μπακογιάννη κι ο Κ. Χατζηδάκης, σκέφτηκαν να προωθηθούν διά της τεθλασμένης: να πάνε στις Βρυξέλλες, να τους δει το έθνος με το Ζ. Κ. Γιουνκέρ! Φυσικά, η ουρά ξεσηκώθηκε εναντίον τους, κι έτσι γυρίζοντας από το ταξίδι, αναγκάστηκαν να ξαναμπούν πίσω πίσω. Κι όλα αυτά, ενώ κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα θα είναι ανοικτό το ΑΤΜ της Ν.Δ. Στην περίπτωση των υποψηφίων για την αρχηγία, βλέπετε, το νόμισμα είναι ο νεοδημοκράτης ψηφοφόρος, του οποίου η ισοτιμία παρουσιάζει τελευταία εξαιρετικές ομοιότητες με εκείνη της πολύπαθης δραχμής…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή