ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βοριάδες» στη Ν.Δ. για το ΦΠΑ στα νησιά

voriades-sti-n-d-gia-to-fpa-sta-nisia-2093406

Συνάντηση με τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που εκλέγονται σε νησιά του Αιγαίου είχε, πριν λίγη ώρα, ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το πρώτο από τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας.

Στη συνάντηση αυτή οι κ. Αθανασίου, Κονσολας, Μηταράκης και Βρουτσης εξέφρασαν προβληματισμού, ενώ οι δύο πρώτοι έθεσαν ζήτημα για τη στάση που θα κρατήσουν, δεδομένου ότι οι εκλεγόμενοι με το Σύριζα σε νησια του Αιγαίου θα καταψηφίσουν.

Η συνάντηση, η οποία έχει ενδιαφέρον ότι κοινοποιήθηκε από την ίδια τη Ν.Δ. και ως μέσο πίεσης προς το Μαξίμου, κατέληξε πως η Ν.Δ. θα πρέπει να πορευθεί συντεταγμένη στις ψηφοφορίες προκειμένου να διασφαλιστεί το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και να μην οδηγηθεί η χώρα σε περιπέτειες. Άλλωστε, τις επόμενες ημέρες αναμένεται το επόμενο πακέτο μέτρων, το οποίο και θα περιλαμβάνει και την αύξηση της φορολόγησης των αγροτών. Συνεπώς, ενδεχόμενη «χαλαρή» στάση στο ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά, θα συνιστούσε προηγούμενο για τους πολλούς βουλευτές της περιφέρειας και μάλιστα από αγροτικές περιοχές που ήδη δέχονται ισχυρές πιέσεις από τους ψηφοφόρους τους.