Κουτσούμπας: Διαίρεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας: Διαίρεση στον ΣΥΡΙΖΑ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ρήξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ υποστηρικτών του ευρώ και υπέρμαχων της δραχμής επισήμανε κατά τη χθεσινή κοινοβουλευτική ομιλία του ο κ. Δ. Κουτσούμπας. Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ μίλησε για «διαίρεση του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε σημαιοφόρους του ευρώ και σημαιοφόρους της δραχμής», τονίζοντας ότι μόνη ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους είναι ότι «υποκλίνονται σε διάφορα τμήματα των μονοπωλίων». Ο κ. Κουτσούμπας προεξόφλησε, επίσης, τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τον κ. Αλ. Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του κόμματός του ως «σοσιαλδημοκρατική». Επιπλέον, περιέγραψε ως προσχηματική τη ρητορική των στελεχών της κυβέρνησης κατά της λεγόμενης διαπλοκής.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «αλισβερίσι», στο οποίο η κυβέρνηση έχει ήδη εμπλακεί, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον νέο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε κρυφές συναντήσεις των συνεργατών του κ. Τσίπρα «με τους εκπροσώπους της ελίτ των ΜΜΕ, και μάλιστα στο όνομα της πάλης κατά των ολιγαρχών». Επιτέθηκε, ακόμη, εναντίον όλων όσοι βρίσκονται εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και αντιμετωπίζουν το εθνικό νόμισμα ως εναλλακτική. Τους απηύθυνε πρόσκληση να μην έχουν «αυταπάτες» όσο η οικονομία παραμένει στα χέρια καπιταλιστικών μονοπωλίων.

Αμφισβήτησε την κυβερνητική ρητορική περί νέου Μνημονίου με μικρότερες επιπτώσεις από τα προηγούμενα, ενώ άσκησε κριτική και ως προς την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για τη διάσωση των τραπεζών. Υπογράμμισε ότι το ποσό της κάλυψης των καταθετών που έχουν λιγότερα από 100.000 ευρώ στους λογαριασμούς τους δεν είναι εξασφαλισμένο, καθώς το ποσό αυτό θα καθορίζεται κάθε φορά με νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι χειρίζεται ένα «βολικό παραμύθι» περί υποχώρησής του ενώπιον των γερμανικών πιέσεων, ενώ γνώριζε τις ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και το γενικότερο πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους κατά τους προηγούμενους μήνες.                           

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή