Γεννηματά: Αξιολόγηση και μετά εκλογές

Γεννηματά: Αξιολόγηση και μετά εκλογές

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίθετη με το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, προτού τουλάχιστον ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση από την τρόικα, δηλώνει η κ. Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε χθες, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ, ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να παρέχει «συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι η χώρα δεν θα έρθει αντιμέτωπη με τις εκλογές, εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία, εάν δεν έχει γίνει η πρώτη αξιολόγηση, γιατί τότε θα έρθουν τα χρήματα για τη χώρα, μετά την πρώτη αξιολόγηση, και αν δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους». Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι αν οι εκλογές πραγματοποιηθούν πριν από αυτά τα συγκεκριμένα και σαφώς προσδιορισμένα σημεία των εξελισσόμενων συζητήσεων για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, τότε το Grexit θα παραμείνει «στην πόρτα» της χώρας και με την απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετάχθη, εμμέσως πλην σαφώς, υπέρ της σύστασης ακόμη και κυβέρνησης με συγκεκριμένο έργο σε ορισμένο χρόνο, σε περίπτωση που το σημερινό σχήμα δεν αντέξει. «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα», είπε η κ. Γεννηματά και επισήμανε ότι μπορεί να μην υπάρχουν κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, ωστόσο «υπάρχει εθνικός σκοπός με σαφές χρονοδιάγραμμα που είναι η λήξη του προγράμματος».

Από τη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει, επίσης, ότι πρέπει να αναδειχθούν ορισμένα ζητήματα που αφορούν τη διακυβέρνηση της χώρας τούς τελευταίους έξι μήνες και η εξέτασή τους εγείρει ερωτηματικά. Χθες 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση προς τον κ. Ευκλ. Τσακαλώτο, ζητώντας να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των 250 «εκατομμυριούχων» οι οποίοι έκαναν χρήση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου των 100 δόσεων, αλλά και το σύνολο των προστίμων και των προσαυξήσεων «που χαρίστηκε στους συγκεκριμένους μεγαλοοφειλέτες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή