Σαμαράς: Παράδειγμα προς αποφυγήν ο ΣΥΡΙΖΑ

Σαμαράς: Παράδειγμα προς αποφυγήν ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ΣΥΡΙΖΑ, ως λαϊκιστικό παράδειγμα προς αποφυγήν που οδηγεί στην αποδυνάμωση αντίστοιχων κομμάτων στην Ευρώπη, επικαλέστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς ως κεντρικός ομιλητής σε ειδική εκδήλωση για τους κινδύνους του λαϊκισμού, που διοργάνωσε το ΕΛΚ στη Μαδρίτη. Ο λαϊκισμός δεν αποτελεί ιδεολογία, αλλά «αρρώστια» που συνδέεται με ακραία κόμματα απ’όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, στο οποίο συμμετείχαν οι κ. Ευ. Μεϊμαράκης, Απ. Τζιτζικώστας και το σύνολο της ευρισκόμενης στη Μαδρίτη «γαλάζιας» αντιπροσωπείας. Ο λαϊκισμός καταγγέλλει όλους τους αντιπάλους του ως «εχθρούς του λαού» και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, προσέθεσε ο κ. Σαμαράς, εκτιμώντας ότι «αυτό είναι που μπορεί να αποδειχθεί και η “αχίλλειος πτέρνα” του, όταν οι προσδοκίες που δημιούργησε διαψεύδονται, τα ψέματα που είπε αποκαλύπτονται και η εξαπάτηση του λαού προκαλέσει τη λαϊκή απογοήτευση και την κατακραυγή».

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στους επτά μήνες που κυβέρνησε υπονόμευσε πολλά επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης, τα οποία, όπως αναγνώρισε, ο ελληνικός λαός δεν πρόλαβε να συνειδητοποιήσει αφού διακόπηκε πρόωρα ο κυβερνητικός βίος. «Αν αντιμετωπίσουμε τα ψέματα του λαϊκισμού με την αλήθεια και την εξαπάτηση του λαού με τόλμη και ευθύτητα απέναντι στον λαό, αυτό θα οδηγήσει και στην τελική ήττα του λαϊκισμού», κατέληξε.

«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που θέλεις να έχεις μαζί σου όταν βρίσκεσαι σε κρίση. Για το θάρρος, την ηρεμία, τη διορατικότητα, τον ρεαλισμό και την πρακτικότητά του», είπε προσφωνώντας τον πρώην πρωθυπουργό ο γ.γ. του ΕΛΚ Λόπεθ Ιστούριθ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή