Διευκρινίσεις για την αποπομπή Σαββαΐδου ζητά η Κομισιόν

Διευκρινίσεις για την αποπομπή Σαββαΐδου ζητά η Κομισιόν

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Παρασκευή που προέκυψε το θέμα της αποπομπής της επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων κ. Σαββαίδου,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα για πρώτη φορά δίνει κάποια απάντηση στο θέμα αυτό. «Η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης είναι μία από τις κύριες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι στο κέντρο της θεσμικής αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας» λέει η εκπρόσωπος της Κομισιόν Άνικα Μπράιντχαρντ. 

«Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί, ως μέρος αυτού του προγράμματος, να "ενδυναμώσει τη θεσμική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των οργανισμών-κλειδιά, όπως η Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η ΕΛΣΤΑΤ»  πρόσθεσε ενώ απέφυγε να σχολιάσει λεπτομέρειες για την υπόθεση.

«Η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και ζητά διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση αυτή. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, θα επισκεφτεί την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και το ζήτημα ενδέχεται να εξεταστεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή