Νέα «ανοίγματα» από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Νέα «ανοίγματα» από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άνοιγμα προς τους χώρους που καταλαμβάνουν το Ποτάμι και το ΚΙΔΗΣΟ και σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη αρχίζει ήδη να φαίνεται σε ορισμένες συμβολικού χαρακτήρα εκδηλώσεις. Στις 18 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Σοσιαλδημοκρατία και Ανανεωτική Αριστερά», με ομιλητές που καλύπτουν όλο το ευρύτερο φάσμα των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Από το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει η κ. Εύα Καϊλή, από τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Θ. Μαργαρίτης, από τις Κινήσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Π.Κ. Ιωακειμίδης, ενώ θα συμμετάσχουν και ο κ. Φίλ. Σαχινίδης, ο οποίος είχε μεταπηδήσει στο ΚΙΔΗΣΟ και ο προερχόμενος από το «Ποτάμι» κ. Π. Τατσόπουλος. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος. Την πρωτοβουλία αντιμετωπίζουν θετικά και από τη Χαρ. Τρικούπη, καθώς θεωρούν ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Βασική κατεύθυνση της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της προοπτικής που έχουν η Σοσιαλδημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη σημερινή κατάσταση, αλλά και στο πλαίσιο των υφιστάμενων συζητήσεων με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη θεωρούν ότι η αδιαμφισβήτητα απαραίτητη συζήτηση για τη διεύρυνση του κοινωνικού χώρου που καταλαμβάνει η Κεντροαριστερά, πραγματοποιείται εν μέσω συνθηκών «πραγματικών πυρών», γι’ αυτό και πρέπει να οδηγήσει σε αποτελέσματα. Στη Χαρ. Τρικούπη και την Αγ. Κωνσταντίνου συμμερίζονται την άποψη ότι η κυβέρνηση περιορίζεται σε κινήσεις εγκαθίδρυσης ελέγχου πάνω στη δημόσια διοίκηση και ευαίσθητες υπηρεσίες, τη στιγμή που είναι απολύτως ανίκανη να χειριστεί ακόμη και απλά προβλήματα.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα των διαθέσεων της κυβέρνησης από τη Χαρ. Τρικούπη ανέδειξαν χθες την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και καταργεί πρόωρα τις θητείες των υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαίδευσης διαφόρων βαθμίδων. «Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούνται η άλωση των συμβουλίων και ο έλεγχος των τοποθετήσεων κατά το δοκούν», καταγγέλλουν από το ΠΑΣΟΚ. Χθες, επίσης, τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Ι. Μανιάτης, Δ. Κωνσταντόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Β. Κεγκέρογλου) κατέθεσαν πρόταση για την προσθήκη τροπολογίας κατάργησης του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά και στα γηροκομεία. Στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν ότι οι «ατυχείς» χειρισμοί της κυβέρνησης δεν πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι για περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή