Το… Μαξίμου και οι εκλογές Ν.Δ.

Το… Μαξίμου και οι εκλογές Ν.Δ.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές για… δάκτυλο του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία εκλογής προέδρου της Ν.Δ., υπό την έννοια της επιλογής του Μεγάρου Μαξίμου στον κ. Ευ. Μεϊμαράκη ως προτιμητέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνουν οι κ. Απ. Τζιτζικώστας και Αδ. Γεωργιάδης, καθώς υπολείπονται πλέον δύο μόλις εβδομάδες από τις «γαλάζιες» κάλπες.Στο «γαλάζιο» παρασκήνιο, που πάντα σε τέτοιες περιστάσεις ανθούν διάφορα σενάρια, γίνεται πολύς λόγος για το γεγονός ότι είναι, κατά κύριο λόγο, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος που δημοσιεύει δημοσκοπήσεις για τη «γαλάζια» εκλογική αναμέτρηση, στοιχείο που ερμηνεύεται ως αποδεικτικό του ενδιαφέροντος του Μαξίμου γι’ αυτήν. Το κλίμα που διαμορφώνεται από ΜΜΕ και sites που στέκονται φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει, υπαινικτικά για τον κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Απ. Τζιτζικώστας σημειώνοντας πως «η υποψηφιότητά μου ενοχλεί διαφόρους εντός και εκτός της παράταξης. Εντός παράταξης τους λίγους και βολεμένους και εκτός παράταξης φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει κάνει και επιλογή προσώπου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται περισσότερο εκείνον που υβρίζει νυχθημερόν. Να μη διανοηθεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνει στις εσωτερικές μας διαδικασίες. Εμείς θα αποφασίσουμε ποιον αρχηγό θα βγάλουμε και όχι ο κ. Τσίπρας», ήταν και η δήλωση του κ. Αδ. Γεωργιάδη σε σχεδόν ίδιο καμβά.

Διαφορετική προσέγγιση, αμφισβήτησης μεν των δημοσκοπήσεων αλλά έως εκεί, υιοθετεί ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος όμως χαρακτηρίζει ενδεχόμενη επιλογή του κ. Μεϊμαράκη για την ηγεσία ως «επιλογή ήττας».

Καθίσταται, συνεπώς, προφανές πως στις δύο εβδομάδες που απομένουν η κριτική προς τον κ. Μεϊμαράκη θα ενταθεί και θα αποκτήσει χαρακτηριστικά σχεδόν κοινής πολεμικής από τους τρεις άλλους υποψηφίους για την προεδρία, ειδικά από τη στιγμή που ο εκτελών χρέη προέδρου του κόμματος επιμένει στη γραμμή της μη απάντησης, επιχειρώντας έτσι να οικοδομήσει ένα ηγετικό και ενωτικό προφίλ.

Παράλληλα με τις εσωκομματικές εντάσεις, οι υποψήφιοι προχωρούν και σε ανακοινώσεις που αποκαλύπτουν και πτυχές τις πολιτικής τους θεώρησης. Χθες, ο κ. Απ. Τζιτζικώστας απάντησε με αιχμηρό τρόπο στις νέες αναφορές Γιούνκερ για «συνδιαχείριση» της προσφυγικής κρίσης στο Αιγαίο με την Τουρκία, ο κ. Αδ. Γεωργιάδης έβαλε κατά του κ. Τσίπρα, ενώ ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης με αφορμή την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των δανείων της ΑΤΕ προς ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., σχολίασε: «Οφείλουμε ένα μεγάλο συγγνώμη στον ελληνικό λαό για μια ανεύθυνη πρακτική του παρελθόντος. Ως πρόεδρος της Ν.Δ. θα εισηγηθώ αλλαγή στο καταστατικό προκειμένου να απαγορευθεί ο δανεισμός της Ν.Δ. και θα επιδιώξω ιδιωτική χρηματοδότηση με διαφάνεια, όπως ορίζει ο νόμος, με λογοδοσία στα μέλη της Ν.Δ. και τον ελληνικό λαό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή