Ευρώπη και Αφρική καταστρώνουν πλάνο για τη μετανάστευση

Ευρώπη και Αφρική καταστρώνουν πλάνο για τη μετανάστευση

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα απέστειλαν οι επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου με αφορμή την διάσκεψη στην Βαλέτα την Τετάρτη μεταξύ των ευρπωπαϊκών και αφρικανικών κρατών σε μία προσπάθεια καταπολέμησης των όλο αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών.  

Στην επιστολή που έχει στην διάθεση της η “Κ” οι τρεις επικεφαλής Μ. Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Τ. Πιτέλλα των Σοσιαλιστών και Γ. Βερχοφσταντ των Φιλελευθέρων ζητούν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό -αλλά και σε όλους τους αρχηγούς κρατών  μελών  που απέστειλαν την ίδια επιστολή -να συνεχίσει σε εποικοδομητικό κλίμα ενισχύοντας την συνεργασία  μέσα από την ανάπτυξη  καθώς αυτός μπορεί να είναι ένας τρόπος να καταπολεμηθεί η ρίζα των αιτιών για την παράτυπη μετανάστευση από την Αφρική. 

Την ίδια στιγμή σημειώνουν ότι οι αφρικανικές χώρες που δηλώνουν ενδιαφέρον να συνεργαστούν με την ΕΕ να ενισχυθούν οικονομικά αλλά και με αποστολή ειδικών στις χώρες αυτές για να βελτιώσουν την διαχείριση των συνόρων τους μεταξύ άλλων. Συγχρόνως πρέπει να "ξεκλειδωθεί η ανεκμετάλλευτη δυναμική" της αφρικανικής ηπείρου ενισχύοντας την κοινωνικό – οικονομική ανάπτυξη, δημιουργώντας θέσεις εργασίας κυρίως για τους νέους και ενισχύοντας της συνεργασίες στον τομέα της εκπαίδευσης που είναι μερικά από τα μέτρα που θα συμφωνηθούν στην Βαλέτα. 

“ Η ένωση δεν έχει την πολυτέλεια για άλλη μία αποτυχία ή να χάσει χρόνο. Στηριζόμαστε σε εσάς ώστε στη κρίσιμη διάσκεψη μία συνολική λύση θα αποφασιστεί που θα αντανακλά την επάξια θέση της Αφρικής σαν εταίρος της ΕΕ” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή