ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει κίνδυνος Grexit

ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει κίνδυνος Grexit

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση καθημερινώς παρουσιάζει συμπτώματα παράλυσης και ουσιαστικής αδυναμίας να προωθήσει οποιαδήποτε απόφαση, τη στιγμή, μάλιστα, που γίνονται σοβαρότατες αποκαλύψεις για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και της εμπλοκής σε αυτόν προσώπων με κομματική ταυτότητα, κάνουν στο ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, από τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι η κυβέρνηση έχει ήδη διαπιστώσει τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής διαπραγμάτευσης και δεν θα έπρεπε να την επαναφέρει ως λύση στην παρούσα κατάσταση. Από το ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι μια τέτοια διαχείριση μπορεί να επαναφέρει στο προσκήνιο τη ρητορική του Grexit από ορισμένες χώρες. «Δεν είναι θέμα πολιτικής λύσης ή πολιτικής διαπραγμάτευσης, ποτέ δεν ήταν όπως αποδείχθηκε. Είναι θέμα σοβαρής και αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης. Η συζήτηση που άνοιξε η κυβέρνηση περί “πολιτικής λύσης”, εκτός της καθυστέρησης που επιφέρει στη εκταμίευση των δόσεων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενέχει τον κίνδυνο να επανέλθει κάποια στιγμή στο τραπέζι, ως πολιτική λύση, η πρόταση Σόιμπλε για “προσωρινό” Grexit», αναφέρουν χαρακτηριστικά από το ΠΑΣΟΚ. Η αποτελεσματική διαπραγμάτευση, τονίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη, προϋποθέτει σοβαρή προετοιμασία και προτάσεις από την ελληνική πλευρά. «Η κυβέρνηση δυστυχώς πηγαίνει στα Eurogroup και στις Συνόδους Κορυφής απροετοίμαστη, χωρίς δικό της συνολικό σχέδιο, χωρίς σοβαρές, τεκμηριωμένες και επαρκώς κοστολογημένες εναλλακτικές δικές μας προτάσεις. Ο κ. Τσίπρας “κολυμπάει” χωρίς προσανατολισμό στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», καταλήγουν. Από τη Χαρ. Τρικούπη ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και για τις καταγγελίες του κ. Ι. Πανούση.

Κατά Παρασκευόπουλου

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Θ. Παπαθεοδώρου επιτέθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης για την ανοχή του στο γεγονός ότι ο κ. Παρασκευόπουλος θεωρεί θεμιτό ένας συνεργάτης του να συνομιλεί με έγκλειστους τρομοκράτες. «Στη χώρα υπάρχει πλέον σοβαρό πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας και λειτουργίας ευαίσθητων υπηρεσιών του κράτους», κατέληξε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή