Φώφη Γεννηματά: Τελειώνουν τη χώρα, μέρα με τη μέρα

Φώφη Γεννηματά: Τελειώνουν τη χώρα, μέρα με τη μέρα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εμπέδωση του κλίματος πολιτικής αστάθειας, η δυσκολία της κυβέρνησης να προωθήσει τα υπολειπόμενα μέτρα του πακέτου που συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι με τους δανειστές, αλλά και οι δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού για εθνική συναίνεση, εκ των πραγμάτων επηρεάζουν και τον ενδοκομματικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Χθες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Βουλή για την παρουσίαση των 15 μέτρων για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ στον αγροτικό κόσμο, η κ. Φώφη Γεννηματά υπήρξε οξύτατη. «Τώρα ο πρωθυπουργός με μια συνέντευξη ζητεί διάλογο. Εμείς το καλοκαίρι είπαμε “ναι” και επιτεύχθηκε η εθνική συνεννόηση. Μιλάει τώρα ο ίδιος άνθρωπος που γύρισε τότε την πλάτη, πήγε σε εκλογές και έλεγε: “Στις 20 Σεπτέμβρη ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Και τελειώνουν τη χώρα, μέρα με τη μέρα, με τη δήθεν διαπραγμάτευσή τους».

Η θέση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερή: προκειμένου να υπάρξει οποιαδήποτε συνεργασία, απαιτείται προγραμματική συμφωνία και συμμετοχή όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου σε ένα κυβερνητικό σχήμα εθνικής ενότητας. Από τη Χαρ. Τρικούπη χαρακτηρίζουν οποιαδήποτε άλλη λύση «μη αποδεκτή». Στο ίδιο μήκος κινείται και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος χθες (Πρώτο Πρόγραμμα) επισήμανε: «Θέλουμε κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας με φιλοευρωπαϊκή πολιτική και προοδευτικό πρόσημο. Δεν είναι καν στο τραπέζι η συνεννόηση, πόσο μάλλον η συνεργασία». Πιο διαλλακτική ήταν η άποψη του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στ. Ξεκαλάκη, ο οποίος δήλωσε θετικός στον «εθνικό διάλογο», αποκλείοντας (Στο Κόκκινο 105,5) ωστόσο τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε οποιαδήποτε κυβέρνηση με στελέχη.

Προβληματισμός

Την ανησυχία του για τα σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε χθες ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος. «Αν το ΠΑΣΟΚ προχωρούσε σε κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έκανε πράξη το σύνδρομο της Στοκχόλμης: ο πολιτικά “βιαζόμενος” τα τελευταία πέντε χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα θα ερωτευόταν τον “βιαστή” του», είπε (Real) χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος, αν και δεν κινήθηκε μακριά από την κομματική γραμμή τασσόμενος υπέρ της εθνικής συνεννόησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή