Μητσοτάκης: Δεν θα επιστρέψει η Ν.Δ. στο αντιμνημόνιο

Μητσοτάκης: Δεν θα επιστρέψει η Ν.Δ. στο αντιμνημόνιο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παρότι η χώρα χρεοκόπησε το πολιτικό σύστημα έμεινε εγκλωβισμένο σε μια προμνημονιακή λογική των εύκολων παροχών χωρίς να λέει αλήθεια στους πολίτες. Αυτό θέλω να αλλάξω. Με μένα αρχηγό δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει η Νέα Δημοκρατία στην αντιμνημονιακή ρητορική και λογική» σχολίασε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης σε πρωϊνή του συνέντευξη στο Σκάι, στον απόηχο της συζήτησης για τη στάση της ΝΔ αλλά και των σεναρίων σύμπραξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν η Κυβέρνηση χάσει τον μαγικό αριθμό των 151 θα πρέπει η Βουλή να αναζητήσει σχηματισμό άλλης Κυβέρνησης κατά πάσα πιθανότητα με άλλο πρωθυπουργό» επεσήμανε ο υποψήφιος για την Προεδρία της ΝΔ, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν διαπιστώσει περιθώρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Πρώτον γιατί ο κ. Τσίπρας είναι παντελώς αναξιόπιστος και δεύτερον γιατί έχουμε βασικές διαφορές πολιτικής με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως π.χ. στην Παιδεία και στο Κράτος. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσαν να γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές στο όνομα δήθεν μια οικουμενικής Κυβέρνησης. Αν δεν υπάρχει βασική συμφωνία για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα δεν μπορούμε να συνεργαστούμε».

Ως προς την εκλογική διαδικασία της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά και εκτίμησε ότι «η ενότητα της παράταξης είναι διασφαλισμένη και το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα αμφισβητηθεί από κανέναν. Είναι κατάκτηση για τη Νέα Δημοκρατία το γεγονός ότι ανοίγουμε τις πόρτες μας στην κοινωνία. Δεν εκλέγουμε μόνο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και εν δυνάμει πρωθυπουργό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή