Μητσοτάκης: Είμαι πιστός στις αρχές Καραμανλή

Μητσοτάκης: Είμαι πιστός στις αρχές Καραμανλή

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με το επιχείρημα ότι ο ίδιος μπορεί να προσωποποιήσει καλύτερα το αίτημα για ανανέωση της κεντροδεξιάς και, τελικά, να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν, πορεύεται ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης τα τελευταία μέτρα του εκλογικού μαραθωνίου για την ηγεσία της Ν.Δ.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είδε χθες δύο διεθνή μέσα, τη Frankfurter Allgemeine Zeitung και τη Wall Street Journal, να συνηγορούν στις απόψεις του, θεωρώντας ότι «είναι σε θέση να συνεφέρει τη σχεδόν χρεοκοπημένη Νέα Δημοκρατία και να την επανατοποθετήσει ως ένα σύγχρονο, κεντροδεξιό και φιλοευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο θα συσπειρώσει τις κεντρώες δυνάμεις της χώρας» (WSJ) και παράλληλα να «αποτελέσει στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», προσελκύοντας ψηφοφόρους και από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας (FAZ).

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει και να διασκεδάσει την κριτική που του ασκείται από το στρατόπεδο Μεϊμαράκη σχετικά με τις οικονομικές του απόψεις και τις κοινωνικές και πολιτικές του αναφορές. Στο επιχειρούμενο δίπολο «καραμανλικοί» έναντι «μητσοτακικών και λοιπών», ο υποψήφιος για την ηγεσία απαντά πως «είμαι πιστός στις βασικές αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια δύο σημαντικές αξίες: την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ότι ο πολιτικός πρέπει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός», ενώ στα περί ακραίων, «νεοφιλελεύθερων» θέσεων αλλά και στο ότι ο ίδιος εκφράζει μάλλον τα αστικά στρώματα και όχι τις λαϊκές τάξεις σχολιάζει ότι «είναι ψεύτικος αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ ελίτ και λαϊκών και υποκρύπτει στοιχεία λαϊκισμού… εκλέγομαι και πολιτεύομαι με την ίδια άνεση στην Κηφισιά, στην Αγία Βαρβάρα και στο Περιστέρι».

Σε σημειολογικό επίπεδο, αλλά χωρίς να αφήνει να εννοηθεί οτιδήποτε περί συμφωνίας με τους άλλους δύο υποψηφίους, ο κ. Μητσοτάκης εμφανώς επιδιώκει να προσελκύσει το ακροατήριο των 120.000 ψηφοφόρων που επέλεξαν τους Απ. Τζιτζικώστα και Αδ. Γεωργιάδη στον α΄ γύρο της εκλογής. «Εχω μια πολύ καλή προσωπική σχέση με όλους τους υποψηφίους και με τον κ. Τζιτζικώστα και τον κ. Γεωργιάδη. Είμαστε της ίδιας γενιάς. Ο κ. Γεωργιάδης με στήριξε ανοιχτά, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε μια μετρημένη δήλωση πλην όμως αναφέρθηκε στη δήλωσή του στην ανάγκη να υπάρχει μια σημαντική ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία… όπως και να ερμηνεύσει κανείς το αποτέλεσμα του α΄ γύρου, ένα 60% των Νεοδημοκρατών, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, ψήφισαν το κόμμα να γυρίσει σελίδα» σχολίασε χθες (99,5).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή