Ανεβάζει τους τόνους ο κ. Μητσοτάκης

Ανεβάζει τους τόνους ο κ. Μητσοτάκης

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με όρους «σκληρού ροκ» απέναντι στην κυβέρνηση και με κυρίαρχο σύνθημα ότι «βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα», αλλά και με λογική ισορροπιών στο εσωκομματικό πεδίο πορεύεται ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς σταδιακά ο ενθουσιασμός της εσωκομματικής νίκης δίνει τη θέση του στο βάρος της ευθύνης για την άσκηση αντιπολίτευσης.

Μετά τη χθεσινή του ομιλία προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, όπου και κυριάρχησε η απόρριψη οιασδήποτε α λα καρτ συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και η καταδίκη κάθε μορφής λαϊκισμού, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε χθες τον πρόεδρο του ευρισκόμενου σε κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή, εξαπολύοντας στη συνέχεια σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση: «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τσακίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους νέους εργαζομένους, τους συνταξιούχους. Τιμωρεί δηλαδή την εργασία, που τόση ανάγκη έχει η ελληνική οικονομία για να πάρει και πάλι μπρος».

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη δεν παραβλέπουν την απότομη κλιμάκωση στους τόνους του Μεγάρου Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στη Ν.Δ., και μέσα σε αυτό το κλίμα η συνάντηση του νεοεκλεγέντος αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, την Τρίτη και ώρα 15:00, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι δύο, εμφανώς, επιδιώκουν να αποτελέσουν τα σημεία αναφοράς ενός νέου διπολισμού στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Δείγμα προθέσεων απέναντι στην κυβέρνηση έδωσε, με την πρώτη του ανακοίνωση, και ο νέος εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος έβαλε κατά της κυβέρνησης για τις παλινωδίες της σχετικά με το ΔΝΤ («Ακόμη μια δήθεν “σκληρή διαπραγμάτευση”, εξελίχθηκε σε άτακτη υποχώρηση και συνθηκολόγηση, το ΔΝΤ, που θα “έφευγε”, έμεινε», σχολίασε υπενθυμίζοντας και τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στους Financial Times), ενώ ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης Δημ. Κυριαζίδης διέβλεπε νέες τακτοποιήσεις «ημετέρων» πίσω από το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για έκτακτες κρίσεις στα σώματα ασφαλείας.

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, επιδιώκει παράλληλα με την άσκηση σκληρής κριτικής έναντι της κυβέρνησης, ώστε να εκμεταλλευθεί και τη συγκυρία της εκλογής του, να κλείσει και τα ανοικτά μέτωπα ως προς τη στελέχωση του κόμματος. Η προγραμματισμένη για χθες ανακοίνωση των δύο αντιπροέδρων του κόμματος, Κ. Χατζηδάκη και Αδ. Γεωργιάδη, μετατέθηκε για τη Δευτέρα, ενώ μετά τον ορισμό του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας (Κ. Τσιάρας) και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων (Ν. Δένδιας, Γ. Βρούτσης, Νίκη Κεραμέως), ο ορισμός συντονιστών και τομεαρχών στην κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και η σύνθεση του, άτυπου, πολιτικού συμβουλίου αποτελούν δύσκολη άσκηση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα εκμεταλλευθεί το Σαββατοκύριακο προκειμένου να λάβει τις τελικές του αποφάσεις και να λύσει τον γόρδιο δεσμό των εντάσεων. Συνδυαστικά με τον καθορισμό συντονιστών και τομεαρχών (σ.σ. θα ψηφιστούν από την κοινοβουλευτική ομάδα) και των μελών του άτυπου πολιτικού συμβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τη νεότερη γενιά στελεχών (Ολγα Κεφαλογιάννη, Χρ. Σταϊκούρας, Β. Κικίλιας, που είχε επίσης χθες συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, κ.ά.), να λύσει εσωκομματικές εντάσεις (σχέση μεταξύ των κ. Γεωργιάδη και Βορίδη), αλλά και να εκμεταλλευθεί την εμπειρία στελεχών όπως οι Ευ. Μεϊμαράκης και Ντόρα Μπακογιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή