Κομισιόν :Βασική δέσμευση του μνημονίου η δημιουργία ενός ανεξάρτητου Οργανισμού Εσόδων

Κομισιόν :Βασική δέσμευση του μνημονίου η δημιουργία ενός ανεξάρτητου Οργανισμού Εσόδων

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει το διορισμό του νέου Γενικού Γραμματέα για τα δημόσια έσοδα κ. Πιτσιλή. 

Η δήλωση της Επιτροπή όμως τονίζει την σημασία για ένα διαφανές πλαίσιο διορισμών. Όπως λέει χαρακτηριστικά «η δημιουργία ενός ανεξάρτητου Οργανισμού Εσόδων και η τήρηση της συμφωνίας για ένα διαφανές πλαίσιο μέσα από το οποίο θα διορίζονται ανώτερα και μεσαία στελέχη είναι βασικές δεσμεύσεις του μνημονίου.» Το πλαίσιο που γίνονται οι διορισμοί  στην Ελλάδα, τονίζει η δήλωση της Επιτροπής,  θα είναι μέρος των πολιτικών που θα αποφασιστούν κατά την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Αυτοί οι διορισμοί ξεκαθαρίζει η Επιτροπή «είναι μέρος μίας ευρύτερης δέσμευσης  για τον εκσυγχρονισμό και την αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης».

Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι οι ελληνικές αρχές αναμένονται- και από το Eurogroup – «να συμβουλεύονται και να συμφωνούν με τους θεσμούς για όλες τις πολιτικές δράσεις που θα σχετίζονται με την επίτευξη των δεσμεύσεων του μνημονίου.»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή