Συγκλίσεις αλλά και σαφείς αποστάσεις μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Συγκλίσεις αλλά και σαφείς αποστάσεις μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θετικό κλίμα, με κοινή αντίληψη σε ορισμένα ζητήματα, αλλά και με απολύτως ορατή την εκατέρωθεν διάθεση για τη διατήρηση πολιτικών αποστάσεων ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκαν χθες ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης και η κ. Φώφη Γεννηματά. «Πρέπει να υπάρχει οργανωμένος διάλογος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης απέναντι στον λαϊκισμό, παρά τις δεδομένες διαφορές που έχουμε ιδεολογικά» είπε ο κ. Μητσοτάκης υποδεχόμενος την κ. Φώφη Γεννηματά στο γραφείο του στη Βουλή. «Να μη βρεθεί η χωρα ξανά στη θεση που βρέθηκε τον Αύγουστο του 2015» επισήμανε η κ. Γεννηματά, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, οι αρχηγοί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την κοινή ανησυχία τους για το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία και εκφράζεται με τις κινητοποιήσεις. Μάλιστα, επί τούτου, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά συμφώνησαν στην άποψη, ότι ο τρόπος διαμαρτυρίας που έχουν επιλέξει οι αγρότες (κλείσιμο δρόμων) δεν μπορεί να θεωρείται αποδεκτός, καθώς επιβαρύνει την υπόλοιπη κοινωνία. Συζήτησαν για όσα διημείφθησαν στο Νταβός, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους και για το ασφαλιστικό, τόσο ως προς την ελληνική πλευρά όσο και ως προς τη στάση που τελικά θα τηρήσουν οι δανειστές.

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε, επίσης, την πρόσκλησή της για υπογραφή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την περίοδο από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ μέχρι και τα πεπραγμένα του κ. Βαρουφάκη. Από τη Ν.Δ. τόνιζαν ότι με τις χθεσινές συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη (με την κ. Γεννηματά και τον Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπα), ολοκληρώθηκε ένας κύκλος επαφών με όλους τους αρχηγούς. Ως προς το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι τόνιζαν ότι η διεύρυνση, που αποτελεί «ομολογημένο στόχο» για τη Ν.Δ., δεν θα γίνει μέσω επιθετικών κινήσεων έναντι των δύο κομμάτων, αλλά στη βάση. Σε αυτό το πλαίσιο, ενδιαφέρουσα ήταν η χθεσινή συνέντευξη του κ. Α. Παπαμιμίκου, ο οποίος μίλησε για πρόσωπα που θα μπορούσαν να προσχωρήσουν στη Ν.Δ. Σε δηλώσεις του (ΑΠΕ) χαρακτήρισε το παρελθόν της κ. Αννας Διαμαντοπούλου ως «ιδιαίτερα αξιόλογο και μεταρρυθμιστικό», ενώ αποκάλυψε ότι το 2014 είχε εισηγηθεί η Ν.Δ. να δώσει το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων στον κ. Γ. Αμυρά που σήμερα είναι βουλευτής στο Ποτάμι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή