Τα νέα γραφεία έχουν τη δική τους ιστορία…

Τα νέα γραφεία έχουν τη δική τους ιστορία…

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μια συμφωνία που εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές, δηλαδή τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και τους ιδιοκτήτες του κτιρίου όπου μέχρι σήμερα στεγαζόταν, επί της λεωφόρου Συγγρού, χαρακτηρίζουν φορείς της αγοράς ακινήτων τη μετακίνηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κτίριο γραφείων στο Μοσχάτο, και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Πειραιώς 62.

Πρόκειται για ακίνητο 2.500 τ.μ., το οποίο κατασκευάστηκε το 1989 για να στεγάσει τα γραφεία της εταιρείας ηλεκτρονικών JVC και ανήκει στην Πειραιώς Leasing, η οποία τυγχάνει και συνιδιοκτήτρια του ακινήτου της λεωφόρου Συγγρού, μαζί με την Hellenic Capital Leasing (πρώην Εμπορική Leasing). Η τελευταία, σήμερα, ανήκει σε επενδυτικό fund ξένων συμφερόντων.

Σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου, η μετακίνηση σε ακίνητο του ίδιου ιδιοκτήτη (Πειραιώς Leasing) ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια της εταιρείας να απελευθερώσει το ακίνητο «φιλέτο» της λεωφόρου Συγγρού και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει τη Ν.Δ., ώστε να στεγαστεί σε ένα σαφώς οικονομικότερο ακίνητο. Μάλιστα, όπως τονίζεται, η Πειραιώς Leasing πολύ δύσκολα θα έβρισκε μισθωτή για το ακίνητο στο Μοσχάτο, δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης στην αγορά γραφείων και της «χαμηλής ποιότητας και τοποθεσίας» του ακινήτου.

Οπως υποστηρίζουν, όσοι γνωρίζουν, τέτοιου είδους ακίνητα δεν βρίσκουν εύκολα ενοικιαστές σήμερα. Συνήθως, οι λιγοστές ενδιαφερόμενες εταιρείες αναζητούν κτίρια γραφείων που είναι νεώτερης κατασκευής, πιο σύγχρονα και σε κεντρικότερα σημεία.

Το κλειδί βρίσκεται στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου της λεωφόρου Συγγρού θα μπορέσουν να βρουν ενοικιαστές που να μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις απαιτήσεις τους. Το κτίριο είναι από τα πλέον σύγχρονα στην αγορά, σε πολύ καλό σημείο, ενώ έχει και το πλεονέκτημα ότι είναι ετοιμοπαράδοτο, καθώς διαθέτει όλο τον απαιτούμενο γραφειακό εξοπλισμό.

Ως εκ τούτου, αναμένεται να βρει εύκολα ενοικιαστή, ιδίως αν συνυπολογιστεί ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η υπό κατασκευή Νέα Λυρική Σκηνή και το Πάρκο του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου στο Φαληρικό Δέλτα. Το τελευταίο είναι ένα έργο που αναμένεται να προσδώσει υψηλή προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, με βάση το μηνιαίο ενοίκιο που ανακοινώθηκε για το κτίριο της οδού Πειραιώς, το οποίο διαμορφώνεται σε μόλις 9.800 ευρώ, έναντι 95.000 ευρώ ενοικίου για το σημερινό ακινήτου της Συγγρού, είναι προφανές ότι και η Ν.Δ. εξοικονομεί ένα μεγάλο ποσό. Αυτό συνάδει τόσο με την πρόθεση της νέας ηγεσίας της να καταστεί το κόμμα οικονομικά βιώσιμο όσο και με την ανάγκη να έρθει «πιο κοντά στον λαό».

Το ακίνητο στην οδό Πειραιώς βρίσκεται σε λαϊκή γειτονιά και σε ένα υποβαθμισμένο τμήμα της συγκεκριμένης αρτηρίας. Η μετακίνηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν ή λίγο μετά το Πάσχα, καθώς εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστούν πάνω από 2-3 μήνες για να διαμορφωθεί κατάλληλα το κτίριο, ώστε να υποδεχθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρ’ όλα αυτά, οι επαγγελματίες του κλάδου δεν αναμένουν να υπάρξει κάποια ιδιαίτερη υπεραξία στην περιοχή, δεδομένου ότι η επίδραση που έχει η εγκατάσταση ενός κόμματος/φορέα σε μια συνοικία είναι χαμηλότερη σε σχέση με τη μετακίνηση, π.χ., μιας πολυεθνικής. Αλλωστε, όπως τονίζεται σχετικά, η περιοχή διαθέτει ήδη χρήσεις φθηνής εστίασης και τραπεζικά υποκαταστήματα, που είναι από τις βασικές δραστηριότητες που συνοδεύουν μια περιοχή όπου βρίσκονται κτίρια γραφείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή