ΠΑΣΟΚ: Νέα κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή

ΠΑΣΟΚ: Νέα κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές σε ένα περιβάλλον εκκρεμοτήτων τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας επιθυμούν στη Χαρ. Τρικούπη. Γι’ αυτό και η κ. Φώφη Γεννηματά, ήδη από την περασμένη Παρασκευή, τονίζει πλέον ολοένα και πιο έντονα ότι πιθανή κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε εκλογές, αλλά στη δημιουργία κυβέρνησης μεταξύ όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με απαραίτητη τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και να μην παραταθεί η πολιτική αστάθεια. Παράλληλα, στη Χαρ. Τρικούπη βλέπουν ότι η πρόταση της κ. Γεννηματά για συσπείρωση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, με σκοπό τη συγκρότηση ενός ενιαίου φορέα το επόμενο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζεται θετικά από τους περισσότερους «παίκτες» του χώρου.

Η συνέντευξη του κ. Στ. Θεοδωράκη στην «Κ» της Κυριακής, διά της οποίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ποταμιού στις διεργασίες για τη συγκρότηση ενός νέου φορέα, αντιμετωπίζεται θετικά από τη Χαρ. Τρικούπη. «Η συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν πολύ ενδιαφέρουσα γιατί είχε και σημαντικά σημεία πάνω στα οποία θα μπορούσαν να υπάρξουν και προγραμματικές συγκλίσεις. Μετά ένα μεγάλο διάστημα οι δυνάμεις της λεγόμενης Κεντροαριστεράς αχνοφαίνεται ότι μπορούν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν τα μεγάλα θέματα, τα οποία δεν μπορούν να λύσουν ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης. Νωρίτερα, προχθές, υπέρ της συνεργασίας με το Ποτάμι είχε ταχθεί και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ζήτησε να γίνουν υπερβάσεις.

Περιφερειακές ομάδες Δημ. Συμπαράταξης

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να συγκροτηθούν οι πρώτες περιφερειακές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του Νομού Αττικής, με την παρουσία της κ.Φώφης Γεννηματά και του κ. Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Η κ. Γεννηματά θα είναι η βασική πολιτική ομιλήτρια στην αποψινή εκδήλωση για το βιβλίο της Αλίκης Χατζή «Λεωνίδας Κύρκος – Η τελευταία μάχη», που θα πραγματοποιηθεί στις έξι το απόγευμα στην ΕΣΗΕΑ. Η παρουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην παρουσίαση ενός βιβλίου που αφορά τη ζωή μιας από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες της ανανεωτικής Αριστεράς στη μεταπολιτευτική Ελλάδα αποτελεί και μια έμμεση τοποθέτηση της κ. Γεννηματά σε έναν χώρο ο οποίος συνδέεται εν τοις πράγμασι περισσότερο με την Κεντροαριστερά, παρά με τον ΣΥΡΙΖΑ, που –ούτως ή άλλως– έχει αποκηρύξει τις ανανεωτικές ρίζες του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή