Δέσμη πρωτοβουλιών από τη Φ. Γεννηματά

Δέσμη πρωτοβουλιών από τη Φ. Γεννηματά

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλίες σε τρία διαφορετικά επίπεδα αναμένεται να πάρει τις αμέσως επόμενες ημέρες η κ. Φώφη Γεννηματά. Πρώτον, σε πολιτικό επίπεδο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα επιμείνει στην πρότασή της για δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας, όπου θα συμμετάσχουν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., προκειμένου, όχι μόνο να υπερκερασθεί η πρώτη αξιολόγηση, αλλά και να προωθηθούν μέτρα έξω από τις μνημονιακές υποχρεώσεις. Δεύτερον, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η κ. Γεννηματά αναμένεται να πυκνώσει τις επαφές της με τους αρχηγούς των αδελφών κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, για να αναδείξει τις εθνικές θέσεις στο προσφυγικό και, κυρίως, την ανάγκη να αναχαιτισθούν οι πιέσεις των ανατολικών χωρών της Ευρώπης για κλείσιμο των βορείων συνόρων της Ελλάδας. Και, τρίτον, σε ενδοκομματικό επίπεδο, προκειμένου να προχωρήσουν και οι διαδικασίες δημιουργίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Σε αυτό το επίπεδο, η κ. Γεννηματά έχει διαρκείς συναντήσεις –όχι σε επίπεδο κορυφής– με διάφορα πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σε καθαρά οργανωτικό επίπεδο, αυτήν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου αρχίζουν οι διαδικασίες συγκρότησης των Περιφερειακών Συντονιστικών συμβουλίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 2 Μαρτίου. Η διαδικασία θα ανοίξει στην Αθήνα, με παρουσία της κ. Γεννηματά και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλο, και θα συνεχιστεί στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στην Κομοτηνή, στην Κοζάνη, στη Λαμία, στα Ιωάννινα και στην Τρίπολη. Εν τω μεταξύ, από το ΠΑΣΟΚ χθες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τη μείωση των εσόδων και την αύξηση των φόρων που προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. «Η μείωση των εσόδων ήταν αναμενόμενη για όλους, εκτός από το κυβερνητικό καραβάνι που συνεχίζει αμέριμνο, ωσάν να μη συμβαίνει τίποτα. Οι εμμονικές ιδεοληψίες και η ανέξοδη διγλωσσία χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τον καιρό της αντιπολίτευσης. Σήμερα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και δεν μπορεί να παίζει με τις αντοχές της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας. Ως εδώ πια με τους φόρους», αναφέρουν από τον Τομέα Οικονομικών της Χαρ. Τρικούπη. Και ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να μην οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε «διαλυτικές καταστάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή