Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνολική πολιτική λύση που προτείνει για την έξοδο της χώρας από την κρίση αναμένεται να παρουσιάσει απόψε ο κ. Στ. Θεοδωράκης, ανοίγοντας με την ομιλία του τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου του Ποταμιού. Ο επικεφαλής του Ποταμιού κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για το περιεχόμενο της πρότασης που θα καταθέσει, ωστόσο ήδη από χθες ο κ. Θεοδωράκης φαίνεται διατεθειμένος να κάνει έναν απολογισμό αφενός για την πορεία του κόμματός του ώς αυτή τη στιγμή και αφετέρου για τον «πόλεμο λάσπης» που έχει δεχθεί. Χθες, ο κ. Θεοδωράκης υπερασπίστηκε την αυτονομία του κόμματός του λέγοντας ότι «το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί. Το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει».

Ο κ. Θεοδωράκης, συνεχίζοντας τη συζήτηση περί διαπλοκής που ξεκίνησε κατά την ομιλία του στη Βουλή, τόνισε ότι υπάρχει μια μερίδα του Τύπου και των κυκλωμάτων εκβιαστών που αποκαλύπτονται από τις αστυνομικές έρευνες που το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν λασπολογήσει σε βάρος του. «Ποιος είναι εναντίον της διαπλοκής; Ποιος είναι εναντίον της διαφθοράς;», διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε (Βήμα FM) πως η κυβέρνηση «ό,τι και να πει, λέει και λίγο για διαπλοκή, αλλά δεν πολεμάει τη διαπλοκή. Μακάρι να πολεμούσε τη διαπλοκή και τη διαφθορά». Επ’ αυτού τόνισε ότι υπάρχει μια ακροδεξιά εφημερίδα «που δείχνει εύνοια σε δύο-τρεις υπουργούς της κυβέρνησης, τους εκθειάζει συνεχώς» και «ταυτόχρονα λοιδορεί μέρα-νύχτα το Ποτάμι λέγοντας ότι είναι διεφθαρμένο, ότι το έχουν βάλει ξένοι, ότι “τα παίρνει” από παντού. Και ο άνθρωπος που βγάζει αυτή την εφημερίδα είναι εγκέφαλος ενός κυκλώματος εκβιαστών».

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε, επίσης, ενδεικτικό της εμβέλειας του Ποταμιού το γεγονός ότι αύριο, Σάββατο, στο συνέδριο του Ποταμιού θα παρευρεθούν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Η εμβέλεια του Ποταμιού είναι τόσο σημαντική στην κοινωνία που νιώθουν την ανάγκη δύο πολιτικοί αρχηγοί από τον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό χώρο να δώσουν το “παρών” και να χαιρετίσουν τους 1.200 συνέδρους απ’ όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Πάντως, η υπαρκτή πολιτική συζήτηση που εξελίσσεται στο εσωτερικό του Ποταμιού για την κατεύθυνση την οποία θα πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα αποτυπώνεται καθημερινά στις τοποθετήσεις των στελεχών του. Χθες, τρεις βουλευτές του κόμματος, οι κ. Σπ. Λυκούδης, Γ. Μαυρωτάς και Ιάσ. Φωτήλας, κινήθηκαν σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις σε ισάριθμα άρθρα τους («Τα Νέα»). Ο κ. Λυκούδης ετάχθη υπέρ της μεγάλης Κεντροαριστεράς, ο κ. Μαυρωτάς μίλησε για την ανάγκη το Ποτάμι να παραμείνει στο Κέντρο, ενώ ο κ. Φωτήλας ετάχθη αναφανδόν υπέρ της συνεργασίας με τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή