Από την Ενωση στη Διάσπαση Κεντρώων

Από την Ενωση στη Διάσπαση Κεντρώων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς η 25η Μαρτίου πλησιάζει, στο κόμμα του Βασίλη Λεβέντη η επανάσταση γιορτάζεται προκαταβολικά. Ανήμερα την επέτειο, βλέπετε, συμπληρώνεται το εξάμηνο που ο πρόεδρος είχε υποσχεθεί πως οι βουλευτές του θ’ αντικατασταθούν με νέα, άφθαρτα μοντέλα απ’ τον κατάλογο των επιλαχόντων. Τώρα, όμως, ουδείς στο κόμμα προτίθεται ν’ αλλάξει βάρδια με τον επόμενο και οι επιλαχόντες ήδη γκρινιάζουν στα κανάλια. Στη Λάρισα ένας συνταξιούχος εφοριακός που βλέπει το βουλευτικό του κουστουμάκι να λιώνει στην ντουλάπα, ο Δαμιανός Ζώκας, έχει το εξώδικο έτοιμο, και ψάχνει για γραμματόσημα. Αν ο αγώνας του ευοδωθεί, το κόμμα του κ. Λεβέντη σύντομα θα αποκαλείται «Διάσπαση Κεντρώων». Η «Ενωση», βλέπετε, δεν δείχνει να μακροημερεύει.

Στο πνεύμα της επανάστασης, ο πρόεδρος έχει ήδη πάρει τ’ όπλο του. «Αυτά τα αρπακτικά», λέει, «καλά θα κάνουν να ηρεμήσουν, γιατί θα τα διαγράψω! Εγώ περίμενα 35 χρόνια να γίνω βουλευτής. Οι κύριοι θέλουν με την πρώτη;». Κι επειδή όταν πάρει ο πρόεδρος φόρα συνήθως καταλήγει στο «…μου κλείνουν το κόμμα, κλείνουν και τον τάφο τους!», σουρεαλιστικές αποκαλύψεις ακολουθούν. Στο… κάστινγκ των τελευταίων εκλογών ο Β. Λεβέντης είδε 3.000 άτομα για να διαλέξει τους εκλεκτούς του. «Τα περισσότερα παράβολα των 150 ευρώ για τους βουλευτές τα έβαλα απ’ την τσέπη μου», αποκαλύπτει τώρα. «Αυτοί δεν πλήρωσαν φράγκο!». Κι όσο για τον Λαρισαίο εφοριακό που ψάχνει έδρανο στην Αμαλίας… «αυτόν τον κύριο που ήταν συνδικαλιστής της Ν.Δ. δύο φορές τον είδα στη ζωή μου!», λέει ο κ. Λεβέντης. Οριακά γλίτωσαν τον επετειακό στολισμό οι έτεροι πολεμοχαρείς επιλαχόντες, που βλέποντας τον πρόεδρο ν’ αγριεύει, αντί για εξώδικο πέταξαν λευκή πετσέτα. Και παραιτήθηκαν απ’ το «rotation ανά εξάμηνο», που ο Β. Λεβέντης έλεγε πριν από τις εκλογές πως «με την εφαρμογή του θα γίνει πολιτικός σεισμός!». Για μια ακόμα φορά, πάντως, ο πρόεδρος ήταν προφητικός: ο σεισμός αναπόφευκτα θα ξεσπάσει. Μόνο που θα έχει επίκεντρο στην οδό Καρόλου 28 στο Μεταξουργείο. Εκεί που εδρεύουν τα γραφεία της Ενωσης Κεντρώων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή