Αποστάσεις ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού από Παπανδρέου

Αποστάσεις ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού από Παπανδρέου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ένδειξη της πρόθεσης να υπάρξουν αποτελέσματα περιγράφεται από τη Χαρ. Τρικούπη η σύσταση της 31μελούς επιτροπής με λιγότερο προβεβλημένα στελέχη για τον διάλογο ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και τις Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία. Παρά το γεγονός ότι άπαντες διατηρούν πολύ χαμηλούς τόνους για την επιτυχία του εγχειρήματος, τονίζουν πως ήδη σε επίπεδο βάσης υπάρχουν πολύ ενθαρρυντικά δείγματα, παραπέμποντας μάλιστα σε αρκετές εκδηλώσεις που έχουν γίνει με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, Κινήσεων αλλά και του ΚΙΔΗΣΟ. Ως προς την επιτροπή πάντως, από την πλευρά των συνεργατών του κ. Γ. Παπανδρέου, εκφράζεται έντονη ενόχληση για το γεγονός ότι δεν ειδοποιήθηκαν από κανέναν αλλά έμαθαν από δημοσιεύματα ότι έχουν αφεθεί δύο κενές θέσεις για εκπροσώπους του ΚΙΔΗΣΟ.

Από το ΚΙΔΗΣΟ τονίζεται ότι μετά τις 25 Μαρτίου δεν έχει υπάρξει καμία νέα επικοινωνία μεταξύ της κ. Γεννηματά και του κ. Παπανδρέου. Παρά το γεγονός ότι δεν αρνούνται πως υπάρχουν σποραδικές επαφές μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΔΗΣΟ, υπογραμμίζουν ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για τη συγκρότηση της επιτροπής. Και επιφυλάσσονται για τη στάση την οποία θα τηρήσουν. Τόσο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ όσο και από εκείνη του Ποταμιού, δηλώνεται ότι οι επιτελείς του κ. Παπανδρέου έθεταν ως προϋπόθεση μια τριμερή συνάντηση «κορυφής» με την κ. Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη, κάτι που εξ αντικειμένου δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό, καθώς και στα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα υπήρχε η άποψη πως η επιτροπή έπρεπε να δρομολογηθεί με τον λιγότερο δυνατόν πανηγυρικό τρόπο.

Ως αυτή τη στιγμή η κοινή πρωτοβουλία έχει αρκετά θετική αντιμετώπιση. «Πολιτική αναγκαιότητα για τον τόπο» χαρακτήρισε χθες (Πρακτορείο 104,9 FM) το εγχείρημα ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, ζητώντας να υπάρξει «προγραμματικός διάλογος από τα κάτω». Την εκτίμηση ότι η επιτροπή «πρέπει να καταλήξει σε μια διακήρυξη με κοινές πολιτικές θέσεις για να προχωρήσουμε στο εγχείρημα νέου κόμματος», εξέφρασε (Παραπολιτικά FM) η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Από την πλευρά του Ποταμιού, ο κ. Σπ. Λυκούδης εξέφρασε χθες την ελπίδα ότι οι συζητήσεις θα καταλήξουν στη συγκρότηση «ενός νέου μεγάλου φορέα στον μεσαίο χώρο», απορρίπτοντας τη συγκρότηση «μιας συμμαχίας κομμάτων». Κατέληξε λέγοντας ότι, από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, δεν μπορεί να πάει πίσω και προσέθεσε ότι, αν ο χώρος αποτύχει να συνεννοηθεί και σε αυτή τη φάση, τότε η πολιτική μοίρα του προοιωνίζεται κακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή