Ν.Δ.: Τέλος στα δάνεια από τράπεζες, μέσω Καταστατικού

Ν.Δ.: Τέλος στα δάνεια από τράπεζες, μέσω Καταστατικού

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουδεμία διάθεση να προσφέρει στον πρωθυπουργό διέξοδο, με «όχημα» τη σημερινή συζήτηση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, έχει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται στη συζήτηση, έχοντας όχι μόνον αναγνωρίσει δημοσίως την υπερχρέωση του κόμματός του, αλλά και με την (αυτο)δέσμευση για τη μη λήψη δανείων εφεξής.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο νέο καταστατικό που θα εγκριθεί στο 10ο Συνέδριο του κόμματος, το επόμενο Σαββατοκύριακο, να περιλαμβάνεται ρητή απαγόρευση δανεισμού της Ν.Δ. από τις τράπεζες. Η κίνηση έχει στόχο να καταδείξει την αποφασιστικότητα του κ. Μητσοτάκη για σεβασμό στον φορολογούμενο πολίτη, αλλά και για πλήρη διαφάνεια και εξυγίανση των οικονομικών του κόμματος. Η προσπάθεια αυτή περνά, αυτονοήτως, και από τους βουλευτές της Ν.Δ., από τους οποίους ζητήθηκε να διαθέσουν επιπλέον 5% (και συνολικά 15%) του μισθού τους για την οικονομική εξυγίανση της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επιτεθεί σε υψηλούς τόνους στον κ. Αλ. Τσίπρα και να σημειώσει ότι η Ν.Δ., αν και γνωρίζει τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες πίσω από την πρόταση της κυβέρνησης, θα υπερψηφίσει, δείχνοντας στην πράξη ότι δεν έχει κάτι να φοβηθεί. Θα προκαλέσει, δε, τον πρωθυπουργό να πράξει το ίδιο για την πρόταση εξεταστικής που κατέθεσε η Ν.Δ. σχετικά με τη διερεύνηση της πορείας της χώρας προς τα capital controls και το τρίτο μνημόνιο του καλοκαιριού. Πιθανολογείται ότι στο στόχαστρο του προέδρου της Ν.Δ. θα μπει και ο πρόεδρος της Βουλής για τους χειρισμούς που έχουν ως αποτέλεσμα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συζητείται πριν από αυτήν της Ν.Δ., η οποία κατατέθηκε πρώτη.

Στόχος του προέδρου της Ν.Δ. στη σημερινή συνεδρίαση είναι να καταγράψει μία ακόμα θετική εμφάνιση απέναντι στον πρωθυπουργό, μετά την προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη. Βασική του επιδίωξη είναι να αναγκάσει τον κ. Τσίπρα να απαντήσει για τα μείζονα, δηλαδή για την πορεία της διαπραγμάτευσης, για την κατάσταση της οικονομίας, για την πρόκληση του μεταναστευτικού, για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να μιλήσει απόψε στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο προηγείται του Συνεδρίου της Ν.Δ. Σε πείσμα των μελανών χρωμάτων που χρησιμοποιεί για να περιγράψει την κυβερνητική πολιτική, ο πρόεδρος της Ν.Δ. στοχεύει να εκμεταλλευτεί τις δύο συνεδριακές διαδικασίες, προκειμένου, σε ομιλίες με θετικό πρόσημο, να περιγράψει το σχέδιό του για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και να ζητήσει τη στήριξη των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή