Αποδόμηση ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος Ν.Δ.

Αποδόμηση ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος Ν.Δ.

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στρατηγική εμπέδωσης του μηνύματος ότι η πολιτική πρόταση της Ν.Δ. είναι αυτή που δίνει ευκαιρίες στους νέους και στα πλέον αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας αναπτύσσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης, επιδιώκοντας να διευρύνει το ακροατήριο του κόμματος και σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Μετά την επίσκεψη στο ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη, χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε το Περιστέρι, την «καρδιά» της Δυτικής Αττικής, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες είναι απλώς ένας μύθος». Ο κ. Μητσοτάκης και συνολικά το κόμμα της Ν.Δ. επιδιώκουν να αποδομήσουν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης περί «ταξικού προσήμου» στην πολιτική της και να αποδείξουν ότι οι χειρισμοί της πλήττουν εξίσου «προνομιούχους» και μη, ενώ οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, που έρχονται στη Βουλή, συνιστούν ένα από τα βασικά επιχειρήματα. «Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί οι οποίοι πρώτοι πλήττονται από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί οι οποίοι πλήττονται από τις αυξήσεις των εμμέσων φόρων, τις οποίες η Βουλή θα ψηφίσει το επόμενο Σαββατοκύριακο», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., σχολιάζοντας ότι «η πολιτική της κυβέρνησης, όπως δρομολογείται με τα πρόσθετα μέτρα τα οποία θα ψηφιστούν στη Βουλή, θα έχει τελικά ακριβώς το ανάποδο αποτέλεσμα. Θα βουλιάξει την οικονομία πιο βαθιά στην ύφεση και θα υπονομεύσει κάθε ουσιαστική προσπάθεια για την ανάκαμψή της».

Ο κ. Μητσοτάκης περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της πόλης, συνομίλησε με επιχειρηματίες της περιοχής, επισκέφθηκε τον Ι.Ν. Ταξιαρχών, ενώ κάθισε για καφέ με νέους της περιοχής. Επισκεπτόμενος φοροτεχνικό γραφείο και σε σχέση με τους νέους φόρους που επιβάλλονται, σχολίασε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι τιμωρητική έναντι όσων έχουν πετύχει και κοντόφθαλμη, καθώς, όπως είπε, «είναι αποδεδειγμένο ότι όταν αυξάνονται οι επιβαρύνσεις, αυξάνονται και η “μαύρη” εργασία και η φοροδιαφυγή». Ως προς το εάν είναι δυνατόν να αποφευχθεί η ενεργοποίηση του νέου «κόφτη» δαπανών, επεσήμανε ότι προϋπόθεση είναι η επίτευξη των στόχων, κάτι που «με αυτή την κυβέρνηση δεν είμαι καθόλου βέβαιος». Σε όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης αντέδρασε με ένταση το Μαξίμου, σχολιάζοντας: «Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να είναι ειλικρινής απέναντι στους αδύναμους, οφείλει να διατυπώσει ξεκάθαρα τις δικές του θέσεις για το ασφαλιστικό, την αναλογικότητα στη φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις, τη διαπλοκή. Κρυπτόμενος δεν πείθει ούτε τον εαυτό του». 

Παρά την αναμενόμενη κριτική από την κυβέρνηση, οι επισκέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ενταθούν, με στόχο, κάθε φορά, να αναδεικνύεται και ένα θέμα αιχμής, όχι μονοδιάστατα οικονομικό αλλά σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των πολιτών. Την Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, ενώ μετά το πέρας της ιδιωτικής συνάντησης των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί δίωρη συνάντηση εργασίας μεταξύ των αντιπροσωπειών του ΟΟΣΑ και της Ν.Δ. (ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης και ο καθηγητής και πρώην πρέσβης της Ελλάδας στον οργανισμό κ. Γ. Πρεβελάκης). Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επίσης κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Εμ. Μακρόν, και τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή