Αβραμόπουλος: Να συνεχιστεί πάση θυσία η συμφωνία με την Τουρκία

Αβραμόπουλος: Να συνεχιστεί πάση θυσία η συμφωνία με την Τουρκία

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυρ. Μητσοτάκη είχε, νωρίτερα, σήμερα ο Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με το προσφυγικό – μεταναστευτικό να είναι, προφανώς, το κύριο θέμα συζήτησης.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι το μεταναστευτικό δοκίμασε τις αξίες και τη συνοχή της Ευρώπης ενώ στηλίτευσε την αβελτηρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση στη διαχείριση της πίεσης εντός ελληνικών συνόρων. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η εκκένωση της Ειδομένης «πραγματοποιείται, αλλά με πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση… είναι αδιανόητο σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα, η κεντρική σιδηροδρομική γραμμή, που συνδέει την Ελλάδα με το Βορρά, να παραμένει κλειστή για παραπάνω από 60 μέρες». Πρόσθεσε, δε, ότι υπάρχουν άλλες εστίες προβληματικές, όπως το Ελληνικό, «και η Κυβέρνηση θα πρέπει τάχιστα να εκπονήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο προσωρινής φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων σε συνθήκες που να είναι αξιοπρεπείς. Και βέβαια, με σωστό γεωγραφικό επιμερισμό σε όλες τις περιφέρειες της χώρας».

Οι κ. Μητσοτάκης και Αβραμόπουλος συνέπεσαν απολύτως στην εκτίμηση ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα δοκιμαστεί. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. σχολίασε «ότι η συμφωνία με την Τουρκία, εκεί που είχαμε φτάσει, ήταν απαραίτητη και πρέπει να υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου. Υπάρχει, ήδη, μια μείωση των ροών, η οποία είναι ενθαρρυντική, αλλά είναι βέβαιον, ότι η συμφωνία θα δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου».

Στη θέση αυτή συμφώνησε και ο Επίτροπος, κάνοντας λόγο για συνεννόηση με την Τουρκία που, πάση θυσία, θα πρέπει να συνεχιστεί και να οδηγήσει σε μία τελική συμφωνία. «Η συνεργασία που ξεκίνησε, όχι υπό μορφήν συμφωνίας, αλλά μιας συνεννόησης με την Τουρκία, έχει αρχίσει να δίνει αποτελέσματα. Ήδη, οι ροές έχουν πέσει κάθετα, αλλά αυτό πρέπει να συνεχισθεί πάση θυσία. Να μην είναι, δηλαδή, ένα τεστ, αλλά να συνοδευτεί από μια τελική συμφωνία, η οποία αντιμετωπίζει – είναι αλήθεια – κάποιες δυσκολίες. Και θέλω να πιστεύω ότι ο πρώτος που θα επωφεληθεί θα είναι η Ελλάδα» επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος στο τέλος της, μπροστά στις κάμερες, συνομιλίας των δύο ανδρών επεφύλαξε και ένα πολιτικό σχόλιο για τον κ. Μητσοτάκη: «Βλέπω με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εξέλιξη τον τελευταίο καιρό στο χώρο της παράταξής μας. Δεν παύω να ανήκω σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου έξω με πολύ ενδιαφέρον παρατηρούν τις εξελίξεις στη χώρα. Και απ’ ό,τι πληροφορούμαι στο Λουξεμβούργο μεθαύριο, θα έχεις και μια σειρά από πολύ σημαντικές επαφές. Τις περιμένουν αυτές τις συναντήσεις οι ηγέτες της Ευρώπης και υπολογίζουν πάρα πολύ σε αυτήν τη συνεργασία». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή