Γεννηματά: Διερεύνηση για το Plan B από τη Δικαιοσύνη

Γεννηματά: Διερεύνηση για το Plan B από τη Δικαιοσύνη

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε χθες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της πραγματικότητας όσων έχει δημοσίως διατυπώσει ο κ. Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ περί Σχεδίου Β, που ενδεχομένως να οδηγούσε τη χώρα στη δραχμή το καλοκαίρι του 2015. «Μετά και τις νέες αποκαλύψεις, η Δικαιοσύνη οφείλει άμεσα να διερευνήσει τους κρυφούς σχεδιασμούς Τσίπρα – Βαρουφάκη για το πρώτο εξάμηνο του 2015», δήλωσε η κ. Γεννηματά από την Πάτρα, όπου βρέθηκε χθες στο πλαίσιο περιοδείας της στη Δυτική Ελλάδα. Επισήμανε, επιπλέον, ότι «και η Βουλή, τα πολιτικά κόμματα, οφείλουν όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό». Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι προφανώς θα πρέπει να προταχθεί η ανάγκη για έρευνα όσων συνέβησαν κατά την περίοδο Τσίπρα-Βαρουφάκη, ωστόσο, όπως είπε, είναι χρήσιμο να ακολουθήσει και μια ευρύτερη έρευνα για «όλη την πορεία και τις ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και στα μνημόνια όπως εδώ και πολλούς μήνες έχουμε προτείνει».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., λέγοντας ότι τα δύο κόμματα «κρύβονται» από τη σχετική συζήτηση. Είναι γνωστό ότι στη Χαρ. Τρικούπη υπάρχει η άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. τάσσονται υπέρ του «σπασίματος» μιας πιθανής Εξεταστικής Επιτροπής αποκλειστικά σε σκέλη της μνημονιακής περιόδου. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ ζητεί επέκτασή της έως το 2004 ή και νωρίτερα, προκειμένου να εντοπισθούν τα βαθύτερα αίτια της κρίσης. Σε κάθε περίπτωση, και αυτή η τοποθέτηση της κ. Γεννηματά εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της Χαρ. Τρικούπη να εμφανισθεί ως ένας «τρίτος πόλος» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Η προσπάθεια αυτή έχει προφανείς δυσκολίες, με τελευταία τη διχογνωμία στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) για τη στάση που θα τηρηθεί στο νομοσχέδιο του εκλογικού νόμου που κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ. Επειτα από το επεισόδιο μεταξύ του κ. Δημ. Κρεμαστινού και της ΔΗΜΑΡ που ζήτησε εξηγήσεις για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, επικρατεί ηρεμία. Χθες, μάλιστα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Β. Κεγκέρογλου, πήρε αποστάσεις (Βήμα FM) από τις δηλώσεις του κ. Κρεμαστινού (ο οποίος είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Θ. Θεοχαρόπουλος δεν πρόκειται να εκλεγεί ξανά βουλευτής), ενώ επανέλαβε ότι το κόμμα του θα καταθέσει τροπολογία στο άρθρο για την κατάργηση του μπόνους, προτείνοντας 30 έδρες στο πρώτο κόμμα, εφόσον αυτό ξεπεράσει κάποιο ποσοστό (πιθανότατα το 41-42%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή