Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές

Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ξέσπασε με αφορμή δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το οποίο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν σύντομα εκλογές στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Κομμένο Άρτας, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση για τη σφαγή από τους Ναζί, απέρριψε την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, χαρακτηρίζοντας «δύο φορές ανόητο» όποιον ζητά εκλογές τη στιγμή που – όπως υποστήριξε – «η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει» και «η ανεργία αποκλιμακώνεται».

Η δήλωση Τσίπρα ήλθε ως απάντηση σε ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος απάντησε στην επίθεση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, η οποία κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να συντηρήσει την εκλογολογία για κομματικό συμφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, που στήριξε την κυβερνητική γραμμή στον εκλογικό νόμο και σε άλλα νομοσχέδια, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι προβλέπει εκλογές τον Οκτώβριο, μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ζήτημα γερμανικών επανορθώσεων και κατοχικού δανείου επαναφέρει ο Τσίπρας

Τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, μέσω της διακομματικής επιτροπής της Βουλής και το διακομματικό πόρισμά της, ανακοίνωσε από την Άρτα, ο Αλ. Τσίπρας. «Θα κινηθούμε μέχρι τέλους, πρώτα διπλωματικά και στη συνέχεια νομικά αν χρειαστεί» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία του δεν ξεχνά και τα εγκλήματα πόλεμου και τις σφαγές, απαιτεί την έμπρακτη αναγνώριση τους, έστω και με καθυστέρηση 76 ετών… Είναι χρέος μας απέναντι στους λαούς της Ευρώπης που αγωνίστηκαν κατά των ναζί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην ιστορική συνάντηση του Ναπολέοντα Ζέρβα με τον Άρη Βελουχιώτη κοντά στο γεφύρι της Πλάκας, τονίζοντας ότι δεν θα επισκευάσουμε μόνο το γεφύρι, αλλά θα ζητήσω από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να κατασκευάσουμε εδώ ένα μουσείο εθνικής συμφιλίωσης, ένα μουσείο εθνικής αντίστασης.

Με αφορμή αυτή την ιστορική συνάντηση κ. Τσίπρας σημείωσε ότι μόνο μέσα από την ενότητα και την ομοψυχία ο τόπος μπορεί να πάει μπροστά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή