Υπέρ της συνδρομής της Ευρώπης στο Αιγαίο, ο Σεμπάστιαν Κουρτς

Υπέρ της συνδρομής της Ευρώπης στο Αιγαίο, ο Σεμπάστιαν Κουρτς

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκπληξη του για την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα για το πρόσωπο του φέρεται να εξέφρασε ο ΥΠΕΞ Αυστριακός Σεμπάστιαν Κουρτς σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε πριν λίγες ημέρες με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη στην Βιέννη. Οι δύο -σχεδόν συνομήλικοι- πολιτικοί γνωρίζονται από τις τάξεις της νεολαίας του ΥEPP, καθώς ο κ. Κουρτς είναι ακόμα επικεφαλής της νεολαίας του OVP και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης κατείχε και εξακολουθεί να κατέχει την θέση του πρόεδρου της νεολαίας του ΕΛΚ.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς φάνηκε να έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι έχει ασκηθεί σκληρή κριτική στην Ελλάδα προς το πρόσωπο του με αφορμή δηλώσεις που έχει κάνει κατά το παρελθόν, καθώς είναι θιασώτης μίας σκληρής πολιτικής που για πολλούς δεν ευνοεί την χώρα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παλαιότερη δήλωση του «δεν είμαι πλέον διατεθειμένος να περιμένω μέχρι να αντιληφθεί επιτέλους η Ελλάδα πως απαιτείται μια λύση στην προσφυγική κρίση», αλλά και η αναφορά του για την Λέσβο ότι  θα μπορούσε να γίνει το Ελις Άϊλαντ της Ευρώπης.

Στο πρόσφατο τετ- α- τετ με τον κ. Κυρανάκη εξέφρασε την άποψη πως πολλές από τις δηλώσεις του έχουν απομονωθεί σε σχέση με τις υπόλοιπες σκέψεις του, κάτι που έχει διαστρεβλώσει την εικόνα του, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία να αλλάξει αυτό. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ του τόνισε πως αρκετές φορές έχει κάνει δηλώσεις προς την λάθος κατεύθυνση και έχει θίξει τα ελληνικά συμφέροντα.

Ο κ. Κουρτς πάντως θεωρεί πως η πολιτική του στο κλείσιμο της Βαλκανικής οδού έχει αποδώσει και πως αυτή ήταν η σωστή τακτική που εξ αρχής έπρεπε να εφαρμοστεί. Για την Ελλάδα δε, επέμεινε πως είναι μία χώρα που συμπαθεί πολύ και μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στην επίλυση του μείζονος αυτού θέματος προς όφελος και της ίδιας και της ΕΕ, εκφράζοντας την άποψη πως η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει περισσότερο την Ελλάδα να προστατεύσει τα σύνορα της στο Αιγαίο μειώνοντας τις προσφυγικές ροές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή