ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ: Το «απαγορευτικό» στους βουλευτές και η «ηλικία» της επόμενης Κ.Ο.

synedrio-onned-to-apagoreytiko-stoys-voyleytes-kai-i-ilikia-tis-epomenis-k-o-2157092

Οι πράξεις έχουν πολλές φορές μεγαλύτερη σημειολογία από τα ίδια τα λόγια. Αυτό επέλεξε να κάνει χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μία άκρως συμβολική κίνηση, καθώς υπήρξε εντολή στους βουλευτές να μην παρευρεθούν στο συνέδριο επανίδρυσης της νεολαίας.

Η κίνηση αυτή περικλείει ουσιαστικά το τέλος μιας εποχής, έστω και συμβολικά. Οι παροικούντες στην γαλάζια Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν πολύ καλά πως τα τελευταία χρόνια η νεολαία είχε μετατραπεί σε «υπομάγαζα» πολιτικών γραφείων, όπου οι διάφορες ομάδες λειτουργούσαν ως μηχανισμοί στήριξης σε βουλευτές ή υπουργούς όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση.

Με  αυτή την εν λόγω «απαγόρευση» ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να στείλει μήνυμα πραγματικής επανίδρυσης της νεολαίας, ως μία νέα συμπαγή και υγιή οντότητα που λειτουργεί ως κοιτίδα παραγωγής ιδεών και νέας νοοτροπίας. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν εστάλησαν προσκλήσεις προς τους βουλευτές.

Η κίνηση προφανώς και έχει συμβολικό χαρακτήρα, αλλά όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη της Πειραιώς το «μήνυμα εστάλη προς πάσα κατεύθυνση».

Το δεύτερο κομβικό σημείο, είναι η αναφορά που επέλεξε να προβάλει από όλη την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς αυτό το απόσπασμα ανέρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

«Θέλω την ενεργό συμμετοχή σας. Θέλω να σας δω στο Μητρώο πολιτικών στελεχών. Θέλω η επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα να είναι η νεότερη στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Σας θέλω στην πρώτη γραμμή».

Η φράση αυτή σε συνδυασμό με το «απαγορευτικό» στους βουλευτές, δείχνει, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, την βούληση του προέδρου της ΝΔ, να αλλάξει όντως νοοτροπία και η νεολαία να περάσεις σε μία νέα εποχή. Μένει αυτό να αποδειχτεί και στην πράξη.