Στο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» ο Καμμένος

Στο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» ο Καμμένος

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη-αστραπή στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» (USS Dwight D. Eisenhower) πραγματοποίησε χθες το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον ΑΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΝ Γ. Γιακουμάκη. Επί του «Αϊζενχάουερ», το οποίο επιχειρεί στα νοτιοανατολικά της Κρήτης, ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με επιτελείς των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Σε μια εποχή γενικότερης κινητικότητας στην Ανατ. Μεσόγειο, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) διεξάγει στην ευρύτερη περιοχή Κρητικού Πελάγους και θάλασσας Κυθήρων την άσκηση «ΝΑΪΑΣ 16» (8/12-17/12).

Η μεσαίας κλίμακας άσκηση έχει ως σκοπό την εξάσκηση σε διάφορες μορφές πολέμου, ναυτικής αποτροπής και αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών και σε αυτή συμμετέχουν προσωπικό και αεροναυτικές μονάδες από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τα Ην. Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, το Κατάρ και την Τυνησία, αλλά και πλοία από τις μόνιμες ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή (SNMG2 και SNMCMG2). Το Π.Ν. συμμετέχει με φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλακάτους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, ενώ τα σενάρια περιλαμβάνουν και δραστηριοποίηση της Πολεμικής Αεροπορίας. Παρά τη γενική στρατιωτική κινητοποίηση και χθες σημειώθηκαν πάνω από το Αιγαίο δύο εικονικές αερομαχίες ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά. Συγκεκριμένα, ζεύγος τουρκικών F-16 ενεπλάκη στις 11.20 και 11.25 με δύο ελληνικά Μιράζ-2000 στην περιοχή νοτιοδυτικά της Χίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή