Αυστηρά μηνύματα Μέρκελ – Σόιμπλε προς Αθήνα

Αυστηρά μηνύματα Μέρκελ – Σόιμπλε προς Αθήνα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρά μηνύματα προς την Αθήνα έστειλε την Παρασκευή η γερμανική πλευρά, δια στόματος τόσο της Αγκελα Μέρκελ, όσο και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσον αφορά το ανοιχτό μέτωπο της διαπραγμάτευσης και το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, η οποία συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στη Μάλτα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε με παραπομπή στους θεσμούς στο αίτημα και στις προσδοκίες της Αθήνας για ολοκλήρωση της αξιολόγησης με πολιτική διαπραγμάτευση.

Η γερμανική πλευρά εμφανίζεται σταθερή στη θέση της ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να συμφωνηθεί σε επίπεδο θεσμών και ότι αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο η οδός του συμβιβασμού με το ΔΝΤ για τα ανοιχτά ζητήματα, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.

Σε πιο υψηλούς τόνους κινήθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος διεμήνυσε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, διαφορετικά θα οδηγηθεί σε αδιέξοδη κατάσταση.

«Εάν η Ελλάδα επανειλημμένα δεν κάνει αυτό στο οποίο έχει δεσμευτεί, αυτό εν τέλει δεν θα αποδώσει», υπογράμμισε ο Σόιμπλε, ο οποίος εξαπέλυσε «πυρά» και κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt έφερε στο φως επιστολή του Αντικαγκελαρίου και πρώην ηγέτη των Σοσιαλιστών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προς την Αγκελα Μέρκελ, με την οποία της ζητεί αλλαγή στάσης της κυβέρνησης ως προς της διαχείριση του ελληνικού προγράμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή