Παρέμβαση εταίρων προς Τουρκία ζητεί η Ν.Δ.

Παρέμβαση εταίρων προς Τουρκία ζητεί η Ν.Δ.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία του για τις διαρροές που έγιναν χθες από ανώτατες πηγές του ΥΠΕΘΑ περί «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία, στα νότια της Κύπρου, εξέφρασε ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Γ. Κουμουτσάκος. Μέσω ανάρτησής του στο τουίτερ, ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε ενδεικτικά ότι: «“Πηγές ΥΠΕΘΑ” διακινούν σενάρια θερμού επεισοδίου στην Κύπρο που διαψεύδει η Λευκωσία! Η κατάσταση με το ΥΠΕΘΑ γίνεται πλέον πολύ σοβαρή». Οι αιχμές του κ. Κουμουτσάκου έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ν.Δ. έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης των συμμάχων για τις τουρκικές προκλήσεις, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Ο κ. Κουμουτσάκος συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι, στον οποίο επισήμανε ότι εταίροι και σύμμαχοι οφείλουν να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση προς την Αγκυρα. «Η Αγκυρα με τη συμπεριφορά της αυτή θέτει σε δοκιμασία την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουμουτσάκος, έπειτα από τη συνάντησή του με τον κ. Ταγιάνι.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε στον κ. Ταγιάνι ότι οι ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες, σημειώνοντας, επιπροσθέτως, ότι στρέφονται εναντίον κράτους-μέλους της Ε.Ε. Ο κ. Κουμουτσάκος παρέδωσε στον κ. Ταγιάνι ένα λεπτομερές σημείωμα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση. Συζητήθηκε, επιπλέον, η πρόταση του προέδρου της Κομισιόν κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την ενίσχυση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας της Ε.Ε. Ο κ. Κουμουτσάκος συναντήθηκε, επίσης, με τον κ. Ντ. Μακάλιστερ, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και τον αρμόδιο συντονιστή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μίκαελ Γκάλερ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή