Στην εισαγγελέα Διαφθοράς κατέθεσε ο Γ. Παπαντωνίου

Στην εισαγγελέα Διαφθοράς κατέθεσε ο Γ. Παπαντωνίου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις παρείχαν αυτοπροσώπως στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, καθώς έχουν κληθεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, που σχετίζεται με τις φορολογικές ενημερότητες που εκδόθηκαν προκειμένου να πουληθεί πριν από ένα χρόνο το σπίτι τους (εξοχικό) στη Σύρο. Η Εισαγγελία Διαφθοράς που διενεργεί έρευνα για την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού, την ώρα που έρευνες διεξάγονται και για εξοπλιστικά προγράμματα που υπεγράφησαν επί των ημερών του, ζήτησε εξηγήσεις από το ζεύγος Παπαντωνίου για τις φορολογικές ενημερότητες, ενώ, παράλληλα, για την υπόθεση αυτή ελέγχονται και υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που τις εξέδωσαν.

Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν την υπόθεση σε σχέση με την πώληση του ακινήτου που είχε ο πρώην υπουργός στη Σύρο και πουλήθηκε πριν από ένα χρόνο, όταν εκδόθηκαν και οι επίμαχες φορολογικές ενημερότητες οι οποίες θεωρούνται μη νόμιμες, καθώς ο πρώην υπουργός είχε εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές και δεν μπορούσε να είναι φορολογικά ενήμερος.

Για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του άλλωστε έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και έχουν δεσμευθεί περιουσιακά τους στοιχεία στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται, ενώ παράλληλα έχουν υποβληθεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις ελβετικές αρχές για άνοιγμα λογαριασμών που συνδέονται με τον πρώην υπουργό και εντοπίστηκαν πρόσφατα.

Για τους λογαριασμούς αυτούς, δύο τον αριθμό, και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ήδη έχουν υποβληθεί ενστάσεις κατά του ανοίγματός τους, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον της ελβετικής Δικαιοσύνης. Πάντως, από το άνοιγμα των λογαριασμών αυτών η ελληνική Δικαιοσύνη προσδοκά στοιχεία που μπορεί να προσδώσουν άλλη τροπή στην υπόθεση Παπαντωνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή