Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν αποφεύγει τις ρήξεις

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν αποφεύγει τις ρήξεις

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι δεν είχαν δώσει την ανάλογη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο πορεύεται στον δημόσιο βίο ο Κυρ. Μητσοτάκης ήδη από την περίοδο που είχε υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αιφνιδιάστηκαν με την ανακοίνωση από το βήμα της ΔΕΘ περί επανίδρυσης της ΔΑΠ και μη συμμετοχής των νεολαίων της Ν.Δ. στις πρυτανικές εκλογές. Δεν είθισται άλλωστε από αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και εν αναμονή πρωθυπουργό να μπαίνει συχνά στη διαδικασία να δυσαρεστήσει, και δη το δικό του ακροατήριο. Ο ίδιος όμως ο πρόεδρος της Ν.Δ. το είχε πει ευθέως σε παλαιότερη ομιλία του: «Δεν θέλω να είμαι αρεστός σε όλους», σκιαγραφώντας μια διαφορετική πολιτική φιλοσοφία, δείγματα γραφής της οποίας δεν έδωσε για πρώτη φορά από τη Θεσσαλονίκη.

Η προαναγγελία του πως η ΔΑΠ θα επανιδρυθεί πάνω σε άλλη λογική και θα αλλάξει δραστικά ο ρόλος της, καθώς και η άποψη πως οι φοιτητικές παρατάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν στις εκλογές για την ανάδειξη πρυτανικών αρχών, ήταν μόνο μία από τις «ρήξεις» του Μητσοτάκη με μικρά ή μεγαλύτερα κατεστημένα την περίοδο της προεδρίας του στη Ν.Δ. Είχε προηγηθεί τον Απρίλιο του 2016 η «κατάργηση» της νεολαίας με μια ανακοίνωση που είχε κάνει αίσθηση. «Στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο συνέδριο του κόμματος αντιπρόσωποι από το συνέδριο της νεολαίας», έλεγε τότε η τοποθέτηση Μητσοτάκη, λύνοντας έναν γόρδιο δεσμό, καθώς οι παροικούντες της γαλάζιας Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν πως εδώ και δεκαετίες τα συνέδρια της νεολαίας είχαν εξελιχθεί σε μια νομή μικροεξουσίας μεταξύ κομματαρχών.

Οι ενδείξεις των προθέσεων Μητσοτάκη είχαν διαφανεί ξανά τον περασμένο Μάρτιο. Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ, στον τρίτο όροφο της Πειραιώς αποφάσισαν να στείλουν ηχηρό μήνυμα πως ο συνδικαλιστικός νόμος χρειάζεται αλλαγές. «Καμία απεργία να μην αποφασίζεται αν δεν έχει τη στήριξη του 50%+1 των εργαζομένων» είχε αναρτήσει στο twitter ο πρόεδρος της Ν.Δ., υπενθυμίζοντας στους απεργούς ότι με τη στάση τους δεν τιμωρούν την κυβέρνηση, αλλά τους πολίτες. Στο ιστορικό της 20μηνης προεδρίας Μητσοτάκη έχει καταγραφεί και η κόντρα του με τη ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα όταν θεωρούσε πως οι συνδικαλιστές της Ν.Δ. συντηρούν το «βόλεμα». Ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των μικρών, αλλά ιδιαιτέρως συμβολικών ρήξεων που έχει κάνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν η άμεση απόφαση για μη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. του Παν. Τραγάκη, υιού του νυν βουλευτή Γ. Τραγάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή