Κεντροαριστερά: «Κλείδωσαν» οι τηλεμαχίες των υποψηφίων

Κεντροαριστερά: «Κλείδωσαν» οι τηλεμαχίες των υποψηφίων

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικοποιήθηκαν από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας, υπό τον καθηγητή Ν. Αλιβιζάτο, οι δύο ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι τηλεμαχίες των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι το πρώτο ντιμπέιτ θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από περιφερειακά μέσα, ώστε να αναδειχθούν και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, ενώ το δεύτερο θα λάβει χώρα στις 6 Νοεμβρίου, με δημοσιογράφους από τα πέντε μεγάλα κανάλια.

Εν τω μεταξύ, στην τελευταία συνεδρίαση, έστω και με μικρές αψιμαχίες και τελικά αμοιβαίες υποχωρήσεις, φαίνεται πως έκλεισαν και τα τελευταία διαδικαστικά μέτωπα, καθώς η επιτροπή Αλιβιζάτου βρήκε τη «χρυσή τομή» σε μία σειρά ανοικτών θεμάτων. Το ένα είναι οι λίστες των ψηφοφόρων. Τελικά θα υπάρχουν δύο κατάλογοι, που στον έναν θα εγγράφονται όσοι θέλουν να είναι ιδρυτικά μέλη του νέου κόμματος, ενώ θα υπάρχει και ένας δεύτερος, που θα εγγράφονται οι ψηφοφόροι – φίλοι, τα στοιχεία των οποίων θα καταστραφούν έπειτα από δύο μήνες, ώστε να μπορούν προηγουμένως τα επιτελεία να τα επεξεργαστούν διατυπώνοντας τυχόν ενστάσεις.

Το δεύτερο θέμα που ετέθη επί τάπητος είναι πόσες κάλπες θα στηθούν ανά την επικράτεια. Αρμόδιες πηγές τονίζουν πως η εκπεφρασμένη θέση της πλευράς Γεννηματά να υπάρχουν εκλογικά κέντρα στην πλειονότητα των καποδιστριακών δήμων έγινε αποδεκτή με μικρές διαφοροποιήσεις από όλες τις πλευρές, ακόμα και από εκείνους που έβαζαν αστερίσκους και ήταν πιο κοντά στην άποψη πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους καλλικρατικούς.

Τα εκλογικά κέντρα

Ως εκ τούτου και αυτό το πρόβλημα φαίνεται να λύνεται, με τον τελικό αριθμό ωστόσο των εκλογικών κέντρων να μην είναι ακόμα γνωστός. Κομβική ημερομηνία για την αποκρυστάλλωση του αριθμού θεωρείται η 23η Οκτωβρίου, που είναι η τελική ημερομηνία εγγραφής των εθελοντών. Από τον αριθμό τους που πρέπει να υπερβαίνει τις 4.500 θα εξαρτηθεί και ο τελικός αριθμός των εκλογικών κέντρων ανά την επικράτεια.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως δεν αποκλείεται στην περίπτωση που ο αριθμός των εθελοντών είναι κάτω από τον πήχυ που έχει τεθεί για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, να ζητηθεί η συνδρομή επαγγελματιών χειριστών. Μεγάλο μέρος των εθελοντών θα προέρχεται από τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ενώ μέχρι τώρα καταγράφεται σημαντική συνδρομή από τους κ. Καμίνη, ιδίως στα αστικά κέντρα και κ. Ανδρουλάκη.

Την ίδια ώρα, σήμερα το πρωί αναμένεται συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού. Και εδώ η εικόνα που παρουσιάζεται είναι ιδιαιτέρως θετική, καθώς ήδη έχουν «κλειδώσει» πολλές χώρες όπου θα στηθούν εκλογικά κέντρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή