Μετωπική με Τσίπρα η στρατηγική επιλογή Γεννηματά

Μετωπική με Τσίπρα η στρατηγική επιλογή Γεννηματά

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πάμε να πάρουμε πίσω τον κόσμο που εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ». Με αυτήν την καθαρή φράση περιγράφουν στη Χαρ. Τρικούπη τη στρατηγική της επόμενης μέρας και το πώς θα κινηθεί πολιτικά από δω και στο εξής η παράταξη, διαλύοντας τις όποιες φήμες περί «φλερτ» με το Μέγαρο Μαξίμου.

Υψηλόβαθμος κομματικός παράγων του ΠΑΣΟΚ ανέφερε στην «Κ» πως το κέντρο βάρους θα μεταφερθεί από δω και στο εξής στον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων που έφυγαν μαζικά από το ΠΑΣΟΚ κατευθυνόμενοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη απόφαση, που είναι ειλημμένη από τη Φώφη Γεννηματά, αποτυπώνεται πλέον στην καθημερινή δράση και τους αντιπολιτευτικούς τόνους του κόμματος επί παντός επιστητού. Μόνο χθες το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε δύο σκληρές ανακοινώσεις που χτυπούσαν απευθείας το Μαξίμου σε δύο βασικούς πυλώνες της επικαιρότητας.

Η πρώτη αφορούσε τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ, που διέψευσε τις κυβερνητικές εκτιμήσεις ότι το τρίτο τρίμηνο του 2017 θα φέρει εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 3%. «Οπου κι αν έβαλε τον πήχυ της ανάπτυξης στα τρία χρόνια που κυβερνά ο κ. Τσίπρας, πέρασε από κάτω», αναφέρει η ανακοίνωση και συμπληρώνει πως «οι προβλέψεις για ανάπτυξη το 2017 έχουν μέχρι σήμερα υποβαθμιστεί τρεις φορές.

Αντιστοίχως υψηλοί τόνοι ακολουθούνται και για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας, στις αποκαλύψεις του οποίου άλλωστε πρωταγωνιστεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρ. Λοβέρδος. Παράλληλα τις προηγούμενες ημέρες δόθηκε βάρος και στους πλειστηριασμούς, συγκροτώντας ένα παζλ που αποτυπώνει τη στρατηγική για μετωπική με το Μέγαρο Μαξίμου σε όλα τα επίπεδα. Αν η τακτική που περιγράφεται ανωτέρω σημαίνει αντίστοιχα και «φλερτ» με τη Νέα Δημοκρατία, η απάντηση που δίνουν στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά είναι πως «όχι», υπογραμμίζοντας πως οι διαχωριστικές γραμμές με την παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφείς και οριοθετημένες εδώ και δεκαετίες.

Στον ίδιο υψηλό αντιπολιτευτικό τόνο κινείται και ο Στ. Θεοδωράκης. Σε τοποθέτησή του που αφορά στην επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο ο πρόεδρος του Ποταμιού σχολίασε πως αφού «δέσμευσαν τη χώρα και για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2023 και για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει –όπως το πάγωμα συντάξεων μέχρι το 2023– πανηγυρίζουν για την έξοδο από τα μνημόνια».

«Πανηγυρική» Κ.Ο.

Αύριο Τετάρτη θα λάβει χώρα η πρώτη κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού. Πρόκειται ουσιαστικά για την «πρεμιέρα» του νέου φορέα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά αναμένεται να δώσει επισήμως το στίγμα του νέου φορέα σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο και να σκιαγραφήσει τα επόμενα βήματα προς το συνέδριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή