Το Κίνημα Αλλαγής ζητεί από το Μαξίμου «ανοιχτά χαρτιά»

Το Κίνημα Αλλαγής ζητεί από το Μαξίμου «ανοιχτά χαρτιά»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γόρδιος δεσμός του Σκοπιανού, που δεν αφορά μόνο τις διμερείς σχέσεις της χώρας μας με το γειτονικό κράτος αλλά και την εσωτερική πολιτική σκηνή, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη σημερινή προγραμματισμένη σύσκεψη κορυφής στη Χαρ. Τρικούπη. Με την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί μια δυσνόητη διγλωσσία, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη θεωρούν κομβικό να αναλύσουν το μείζον αυτό εθνικό θέμα, που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει στο άμεσο μέλλον πολιτικές εξελίξεις. Στο ίδιο τραπέζι που θα κάθεται η Φώφη Γεννηματά, αναμένεται να προσέλθουν ο πρέσβης επί τιμή Δημήτρης Καραϊτίδης, ο εκ των βασικών στελεχών των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ο κοιν. εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, οι στενοί συνεργάτες της προέδρου του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας και Μανώλης Οθωνας, ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης αλλά και ένας εκπρόσωπος του Ποταμιού. Στη ΔΗΣΥ επισημαίνουν σε κάθε τόνο πως η μόνη ενημέρωση που έχουν για το θέμα είναι από τη Βουλή των Σκοπίων και υπογραμμίζουν πως θα έπρεπε ήδη να έχει συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ως ώφειλε, για να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις. Αξιοσημείωτο είναι πως στο ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι η αδιάλλακτη στάση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας, εστιάζουν στον κ. Κοτζιά. Οπως σημειώνουν υψηλόβαθμες πηγές, κατά τη δική τους οπτική το μεγαλύτερο ερωτηματικό μπαίνει δίπλα στο όνομα του υπουργού Εξωτερικών, καθώς εκφράζουν τελικά αμφιβολίες αν θα φέρει στο τραπέζι ένα όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», όπως έχει διαμορφωθεί από την εθνική στρατηγική. Στο ΠΑΣΟΚ η θέση για το όνομα είναι δημοσίως εκπεφρασμένη και ακούει στο «σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού» για όλες τις χρήσεις. Πάνω σε αυτή τη βάση καυτηριάζουν ως μικροπολιτική τη στάση της κυβέρνησης, ζητώντας να πάρει σαφή θέση και «να σταματήσει το κομματικό παιχνίδι».

Στο άλλο σκέλος, αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες του νέου φορέα, το οποίο εξακολουθεί να είναι ψηλά στις συζητήσεις ενόψει και του ιδρυτικού συνεδρίου, η κ. Γεννηματά δήλωσε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Real σχετικά: «Το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το πει ο ελληνικός λαός.

Εμείς μένουμε στην εμμονή για εθνική γραμμή και εθνική συνεννόηση», ρωτώντας παράλληλα τους κ. Τσίπρα – Μητσοτάκη αν είναι αποφασισμένοι να συμβάλουν στη σταθερότητα του τόπου, στη βάση μιας προοδευτικής ατζέντας. Παράλληλα η κ. Γεννηματά, εμμένοντας στη γραμμή που έχει χαράξει ήδη από την επομένη της εκλογής της, ανέφερε πως στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να αλλάξει τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή