Tρεις δεσμεύσεις για ελαφρύνσεις από Φ. Γεννηματά

Tρεις δεσμεύσεις για ελαφρύνσεις από Φ. Γεννηματά

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ είχε χθες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο των αλλεπάλληλων επαφών με κοινωνικούς φορείς με άμεση αναφορά στη μεσαία και μικρομεσαία τάξη. Η κ. Γεννηματά, μετά το πέρας των συναντήσεων, με δήλωσή της «δεσμεύτηκε» πάνω σε τρεις άξονες. Πρώτον, «μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%», δεύτερον, «μείωση των φόρων στην παραγωγή» και, τρίτον, «ελάφρυνση των νοικοκυριών με πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης».

Από την τοποθέτησή της, δεν έλειψε η διμέτωπη κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για «ψεύτικες υποσχέσεις», ενώ κατηγόρησε το Μαξίμου για μέτρα που «καθηλώνουν και εξοντώνουν» τις επιχειρήσεις. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ενόψει και της ΔΕΘ, όπου θα παρουσιάσει το πλήρες πρόγραμμα του κόμματος, αναφέρθηκε και στο «σχέδιο Ελλάδα», υπογραμμίζοντας πως οι προτάσεις του δίνουν έμφαση στη δυναμική που μπορεί να αναπτύξουν οι επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν μέσω επενδύσεων «νέες θέσεις εργασίας».

Την ίδια ώρα πηγές του κόμματος ανέφεραν πως «η πρόεδρος θα εντείνει την κινητικότητά της» λαμβάνοντας μια σειρά πρωτοβουλιών. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα αναμένεται να βρεθεί σε παιδικό σταθμό, θέλοντας να αναδείξει και συμβολικά το θέμα με τις 35.000 παιδιών που φέτος έμειναν εκτός παιδικών. Παράλληλα, με φόντο την επικείμενη άνοδο στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Εκθεση, αναμένονται δημόσιες παρεμβάσεις της, αρχής γενομένης από σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha.

Παράλληλα, στη Χαρ. Τρικούπη σηκώνουν ψηλά το ζήτημα με τις αλλαγές Γαβρόγλου, όσον αφορά την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με κεντρικό πυρήνα πως οι αλλαγές έχουν «ψηφοθηρική νοοτροπία», ο τομέας Παιδείας του κόμματος εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου. «Το κύριο ζήτημα είναι ότι το νέο σύστημα με τους υποψήφιους των δύο ταχυτήτων “σκοντάφτει” ιδιαίτερα στο θέμα του αδιάβλητου, που δεν διασφαλίζεται με τις κατά τόπους εξετάσεις. Δεν είναι δυνατόν να τεθεί σε κίνδυνο το θέμα της διαφάνειας για την εισαγωγή στα ανώτατα ιδρύματα, ένα θετικό κεκτημένο για δεκαετίες», σημειώνει. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στη διάκριση μεταξύ πρόσβασης μέσω των «κεντρικών εξετάσεων» και του «εθνικού απολυτηρίου» που οδηγεί, όπως σημειώνεται, σε έναν ιδιότυπο «τζόγο» σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόβλεψη της επόμενης χρονιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή