«Γλυκόπικρη» γεύση για την ήττα στην ΑΕΚ

«Γλυκόπικρη» γεύση για την ήττα στην ΑΕΚ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα από την Μπενφίκα με 2-3 αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα για την ΑΕΚ, καθώς ο τρόπος που ήρθε δημιουργεί μια πικρή γεύση για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και μια ευχάριστη νότα για την αντίδραση της ομάδας που βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 15ο λεπτό του αγώνα. Η νίκη δεν ήρθε, η πρόκριση μοιάζει σχεδόν χαμένη δεδομένου ότι έρχονται δύο διαδοχικά παιχνίδια με αντίπαλο την Μπάγερν σε Αθήνα και Μόναχο και η ΑΕΚ πρέπει να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί από τις εναπομείνασες αναμετρήσεις, ούτως ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Τα πράγματα ως προς τη συνέχεια στους ομίλους γίνονται δύσκολα, καθώς το ισόπαλο αποτέλεσμα της Μπάγερν με τον Αγιαξ φέρνει τους «Βαυαρούς» απολύτως συγκεντρωμένους στην Αθήνα σε δύο εβδομάδες.

Η συζήτηση που κυριαρχεί στον κόσμο της ομάδας αφορά τον Βίκτωρα Κλωναρίδη και το κατά πόσον θα μπορούσε να έχει διαφορετική αντίδραση στη φάση του 73ου λεπτού, όταν στο τετ α τετ απέναντι στον Βλαχοδήμο επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση αντί να πασάρει στον Γιακουμάκη που προ κενής εστίας έμοιαζε έτοιμος να «φυσήξει» την μπάλα στα δίχτυα. Η ήττα ήρθε, η φάση πέρασε, αλλά το «αν» έμεινε, καθώς η ΑΕΚ έχασε μια τεράστια ευκαιρία να κάνει μια επική ανατροπή, που όμοιά της δεν έχει γίνει ποτέ από ελληνική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αρνητικά της προχθεσινής βραδιάς η τραγική παρουσία της ΑΕΚ στα πρώτα 15 λεπτά και η γενικότερη αμυντική της λειτουργία σε αυτό το χρονικό σημείο. Στα θετικά η αντίδραση της Ενωσης από το 20ό λεπτό κι έπειτα και η απόλυτη κυριαρχία της στο δεύτερο 45λεπτο, όταν και ανάγκασε μια ομάδα του μεγέθους της Μπενφίκα να παίζει σαν φοβισμένο ποδοσφαιρικό σύνολο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πιστώνεται χωρίς αμφιβολία το γεγονός ότι η ΑΕΚ παίζει εξαιρετικά απέναντι σε κλειστές άμυνες και η ομάδα «διαβάζει» άριστα τους κενούς χώρους, αλλά στα αρνητικά συγκαταλέγεται η απώλεια της αμυντικής «σκληράδας» που χαρακτήριζε την περυσινή εντυπωσιακή πορεία. Η ΑΕΚ έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να γράψει ιστορία, αλλά κυρίως να γίνει το φαβορί για την τρίτη θέση και να έχει ελπίδες διεκδίκησης της δεύτερης.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος είχε και μπόλικη δόση ατυχίας στο παιχνίδι χάνοντας με αναγκαστικές αλλαγές καίριους ποδοσφαιριστές όπως οι Οικονόμου και Πόνσε (σ.σ. θα χάσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό) και προετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ έχει δύο μέρες περισσότερες να ξεκουραστεί, αλλά δεν έχει την πολυτέλεια εκτεταμένου ροτέισον, τόσο επειδή ο αγώνας είναι σημαντικός όσο και επειδή πρακτικά δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές να αντικαταστήσουν τους βασικούς της παίκτες. Ο Μάρκο Λιβάγια υπολογίζεται κανονικά, ενώ και ο Αλεφ αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή