Επιστολή-προσκλητήριο από τον Στ. Θεοδωράκη

Επιστολή-προσκλητήριο από τον Στ. Θεοδωράκη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη φιλοσοφία του Σταύρου Θεοδωράκη, για το πώς βλέπει την επόμενη μέρα του Ποταμιού, αποτυπώνει η επιστολή που έστειλε σε μια σειρά από πρώην στελέχη και φίλους του κόμματος, καλώντας τους να στρατευτούν στη νέα αυτή προσπάθεια. Ο κ. Θεοδωράκης γνωρίζει πολύ καλά πως χωρίς τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων που έφυγαν από το κόμμα, είτε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών είτε μετά τη σύμπραξη με τη ΔΗΣΥ και τη δημιουργία του ΚΙΝΑΛ, τα περιθώρια στενεύουν. Αυτή ακριβώς η προσπάθεια επαναπατρισμού αποτυπώνεται στην επιστολή. Κάνοντας αρχικά «μίνι αναδρομή» στη μέχρι τώρα πορεία –«το Ποτάμι από το ξεκίνημά του το 2014 πήρε όλα τα ρίσκα»– ο κ. Θεοδωράκης συνεχίζει με αυτοκριτική: «Από αυτή τη συνεχή σύγκρουση με τον κακό εαυτό της πατρίδας, το Ποτάμι βγαίνει έμπειρο και αποφασισμένο. Λαβώθηκε, έκανε λάθη, ποτέ όμως δεν ταλαντεύτηκε και δεν παζάρεψε τις αξίες του για πρόσκαιρα οφέλη».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του κόμματος κατατάσσει το Ποτάμι στις «εναλλακτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα» καλώντας τα στελέχη που αποστασιοποιήθηκαν να επανακάμψουν ενόψει συνεδρίου. «Σε αυτό το συνέδριο μπορείς να είσαι συνδιοργανωτής», σημειώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως ο στόχος είναι ένα κόμμα χωρίς «τα στενά όρια μιας κομματικής οργάνωσης», αλλά με «κινήσεις και ομάδες πολιτών» που θα συνεισφέρουν στο «νέο ξεκίνημα», όπως έχει χαρακτηρίσει το συνέδριο στις αρχές Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή