ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο οργανωτικό επιτελείο στήνει το Κίνημα Αλλαγής

Νέο οργανωτικό επιτελείο στήνει το Κίνημα Αλλαγής

Οργανωτικές αλλαγές επίκεινται το αμέσως επόμενο διάστημα στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς η Φώφη Γεννηματά επιθυμεί ενόψει των εκλογών, που ούτως ή άλλως είναι στον ορίζοντα, αφενός να ενδυναμώσει την οργανωτική δομή και αφετέρου να «απελευθερώσει» στελέχη, που αναμένεται να δώσουν τη μάχη του σταυρού, από διαδικαστικής φύσεως ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό, ακόμα και εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει νέο οργανωτικό επιτελείο, όπως το περιγράφουν πηγές του κόμματος, στο οποίο αναβαθμισμένο ρόλο δεν αποκλείεται να αναλάβει ο πολύπειρος σε εκλογικές διαδικασίες και γνώστης των εσωκομματικών ισορροπιών του κόμματος Χρήστος Πολυζωγόπουλος, που, εκτός των άλλων, θεωρείται και άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης της προέδρου. Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, της αυξημένης κινητικότητας, που στη Χαρ. Τρικούπη την περιγράφουν ως «φουλάρισμα των μηχανών», ο πολιτικός σχεδιασμός προχωρεί για το αμέσως επόμενο διάστημα σε τρία επίπεδα: Πρώτον, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν περιοδείες με έμφαση στην Αττική. Κλιμάκια του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενα και από στελέχη «πρώτης γραμμής», θα περιοδεύσουν στο Λεκανοπέδιο, στο οποίο θα δοθεί έμφαση διότι επηρεάζει «σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών». Δεύτερον, υπάρχει ειλημμένη απόφαση για εβδομαδιαίο κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπως διεφάνη ήδη τις προηγούμενες ημέρες με τις ερωτήσεις για τα κονδύλια, το μείζον θέμα που προέκυψε από το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο. Πηγές του κόμματος σημειώνουν πως έπονται και άλλες, με επίκεντρο τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και θέματα «καθημερινότητας». Τρίτον, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο η κ. Γεννηματά να βρεθεί στη συμπρωτεύουσα και επί τη ευκαιρία να περιοδεύσει και σε άλλους νομούς της Μακεδονίας. Στη Χαρ. Τρικούπη εξάλλου εκτιμούν πως το ζήτημα των Σκοπίων, ανεξάρτητα πώς θα εξελιχθεί, αποτελεί βασικό όχημα του κόμματος για την εκλογική του «επαναφορά» στη Β. Ελλάδα.

Εκλογικές συσκέψεις

Την ίδια ώρα, μπαράζ συσκέψεων θα γίνουν εντός της εβδομάδας με στόχο να κλείσουν και οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκκρεμότητες, ενώ παράλληλα θα ανοίξει και το θέμα των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές, καθώς την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει η λεγόμενη «επιτροπή ψηφοδελτίων». Οσον αφορά τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παύλου Γερουλάνου αναμένεται να στηριχθεί από τη Χαρ. Τρικούπη. Οι διαφορετικές απόψεις ωστόσο δεν λείπουν, προκαλώντας πονοκεφάλους. Και τούτο καθώς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναμένεται στην αυριανή σύσκεψη να υποστηρίξει την πάγια θέση του για υποψηφιότητα Λευτέρη Παπαγιαννάκη, υιού του ιστορικού στελέχους της ανανεωτικής Αριστεράς Μιχάλη Παπαγιαννάκη, που σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες προτείνεται και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα σε εκκρεμότητα παραμένει η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με κάποιες πληροφορίες να λένε πως έχει γίνει κρούση στον Παναγιώτη Χριστόφα, γραμματέα της τοπικής του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο. Οσον αφορά την Πελοπόννησο, εκεί θα στηριχθεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας.

Η υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου

Την ίδια ώρα ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα με πολλά στελέχη του κόμματος. Οσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του στην Αχαΐα φαίνεται πιο πιθανή από παλαιότερα, άνθρωποι που γνωρίζουν τα παρασκήνια σημειώνουν πως «τίποτα δεν έχει κλειδώσει». Αίνιγμα παραμένει το τι θα κάνει ο νυν βουλευτής Επικρατείας Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με αρκετούς να σημειώνουν πως «δεύτερη θητεία στο Επικρατείας δεν είθισται», κάτι που θα οδηγήσει πιθανότατα τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ στο ευρωψηφοδέλτιο. Εκεί υπάρχει έντονο παρασκήνιο με τους δύο νυν ευρωβουλευτές, Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή. Ο μεν Ανδρουλάκης εκπέμπει το μήνυμα πως θα είναι υποψήφιος σε «όποιες εκλογές γίνουν πρώτα», ενώ η κ. Καϊλή προσανατολίζεται προς Βρυξέλλες.