Γεμάτη η ατζέντα Τσίπρα – Πούτιν ενόψει της συνάντησής τους

Γεμάτη η ατζέντα Τσίπρα – Πούτιν ενόψει της συνάντησής τους

54" χρόνος ανάγνωσης

Η οικονομία, οι επενδύσεις, τα ενεργειακά, καθώς και περιφερειακά ζητήματα, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και τον ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα στις 7 Δεκεμβρίου.

Στο ευρύ περιφερειακό πλέγμα αναμένεται να ενταχθούν η Συρία, η Ανατολική Μεσόγειος, η Τουρκία, το Κυπριακό, καθώς και οι σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιείται επισήμως με αφορμή τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η συνάντηση αποτελεί και μια ευκαιρία να αναθερμανθούν οι σχέσεις Αθηνών και Μόσχας, οι οποίες μετά τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και τη ρωσική αντίδραση, άγγιξαν κάποια στιγμή το ναδίρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες δημοσιεύονται σε μερίδα ΜΜΕ, οι κ. Τσίπρας και Πούτιν θα συνομιλήσουν και για τον αγωγό TurkStream, ο οποίος εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στην Τουρκία. Αναλόγως αναφέρεται ότι η συνάντηση των κ. Τσίπρα και Πούτιν θα κλείσει οριστικά μια περίοδο έντασης που ξεκίνησε τον Ιούλιο.